Etéus efter segern: ”Tuff match med hårda tag”

Under påskdagen tog herr-landslaget emot Lettland i Nya Idrottshuset i den första träningsmatchen av två. Denna match vann Sverige med 4-3. IFK Göteborgs Mathias Etéus är nöjd med segern. Han bidrog med ett mål och beskriver matchen som en tuff sådan.

– De är en tuff match med hårda tag. Den är inte ful men Lettland åker ändå på fem frisparkar i andra halvlek så det är tufft. Vi tar fighten och tycker vi gör det bra och det är viktigt att inte bara ha finliret utan visa att vi kan ta fighten mot tuffare motstånd, säger han till Futsalmagasinet en stund efter slutsignal.

Utöver den kampfyllda matchkaraktären så tog inledde Sverige med att göra 1-0 genom Petrit Zhubi, sedan kvitterade Lettland i en match där Sverige totalt hade ledningen fyra gånger. Segermålet stod Albert Hiseni för.

LÄS ÄVEN: Damerna kryssade i den historiska första landskampen

Etéus igen:

– Jag tycker att vi är snäppet vassare. Det är misstag som gör att de gör tre av målen, första en kontring, andra en fast situation och den tredje en felpassningar av mig där de får kontra igen så det man glömmer bort är att vi får vinna med 4-3 istället, säger han och fortsätter.

– Det är det som är skillnaden. Vi måste lära oss att hantera passningar när vi är trötta, annars tcker jag att vi skapar mycket mer utifrån vårat spel och har ett riktigt bra försvarsspel idag.

Finns det något som du vill hylla från matchen? 

– Att vi göra fyra mål på fasta situationer. Flera av dem är intränade så det är riktigt skönt att de sitter och det är viktigt att man får enkla mål, saker man har kommit på själv som man gör mål på så det var riktigt skönt.

LÄS ÄVEN: Tobias Granberg är tillbaka med en ny krönika

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img