Detta är inget aprilskämt

0

Söndagskväll och utsliten på ett hotell i utkanten av Örebro. Finns det något bättre? Kanske om man inte är intresserad av futsal. Eller om man inte är helt galen i futsal.

Efter mycket om och men fick damlandslaget äntligen göra sin historiska första match. Det behövdes varenda sekund av de där 40 effektiva minuterna för att det skulle bli oavgjort, men det kvittar egentligen. Självklart stort för många av tjejerna, att kunna få representera sitt land i en sport man älskar, och stort för många föräldrar där ute i stugorna. Kanske ett par tränare också.

Ser man till kvalité tycker jag ändå att Sveriges damer är bättre. Efter att ha tittat på både Tjeckien och Sveriges träning tycker jag att det finns en klar skillnad både individuellt, men också kollektivt. När det kommer till kritan handlar det om att göra flest mål, vilka som är bäst spelar ingen roll. Jag tror definitivt att damlandslaget kommer att göra en bättre match under måndagen, då man inte har samma nervositet som innan. Nu har man tågat in framför tv och fått sjunga nationalsången, även om man är långt från så erfarna som många av deras manliga kollegor är.

På tal om herrarna så gjorde man en formidabel insats, där man egentligen kanske inte var bättre än Lettland, men vann ändå. Som sagt, det handlar om att göra flest mål, eller släppa in minst beroende på hur man ser det. Robin Armandt fick göra flera fina ingripande och har alltså gått från att inte vara med i uttagningen till förstakeeper.

Det finns sämre dagar för målvakter att gå sönder än just söndagar. I alla fall om det inträffar samtidigt som första april. Jag kan säga att det inte var lätt att övertyga Björn ”Böna” Andersson att inviten till landslaget inte var ett aprilskämt. Lasse Ternström fick intyga, Johan Ivhall fick intyga, till och med jag fick intyga att det hela var på riktigt. Kanske var det han som spelade ett spratt på oss? Vem vet, men nu är i alla fall Bönan en landskamp rikare, vilket säkerligen är något man kan skryta om för barnbarnen. Om de nu går på att han blev inringd första april efter att två målvakter gått sönder.

Kanske hade också publiken trott att landskampen var något aprilskämt, då man lyste med sin frånvaro. Eller så kanske man inte hittade till nya fina Idrottshuset, utan satt i Gamla. Örebro är föredömliga på att arrangera evenemang som detta, så det är synd att inte fler var där och såg det. I och för sig så finns det en morgondag också där man säkerligen kan förvänta sig mer, men när det vankas landskamp vill man ha intresse och någorlunda fulla läktare.

Efter att ha bevakat både dam och herrlandslaget i ett par dagar nu vill jag också passa på att tacka både spelare och ledare. När etablerad media lyser med sin frånvaro rapporterar i alla fall någon om något som faktiskt betyder mycket för många. Tack till alla er som får mig att känna mig välkommen, som stannar till för ett kort snack, ett kort eller bara ler.

I och för sig kanske ni är rädda för att bli uthängda i min beryktade söndagskrönika. Jag ser faktiskt ganska läskig ut. Typ.

Det finns många åsikter om landslaget, vilket är roligt. Självklart skall ett landslag väcka debatt och känslor. Många grejer görs bra, men lika många kan säkerligen göras bättre. Jag kan erkänna att jag också har åsikter, känslor och saker jag kan säga om både det ena och det andra. Däremot vill jag också påminna om att inte lägga allt ansvar på andra. Under både herr och damträningarna har läktarna ekat tomt, förutom representanter från ÖSK och ÖFC. Här har man en fantastisk möjlighet att få inspiration och titta på träningarna.

Bättre var det idag under matchen, då jag såg flera ledare. Jag tror däremot att det är viktigt att man kanske kan offra lite tid för att titta på en träning när chansen väl ges. Det man gör på träning, gör man också på match brukar man ju säga. Dessutom tror jag att man kan få ökad förståelse för vissa grejer.

Är det inte lockande så kan ni alltid komma förbi så jag får någon att prata med. Eller följa mig på sociala medier, så ni kan kommentera, gilla och dela när jag uppdaterar er om senaste nytt. Ladda ner Futsalmagasinets app vettja och aktivera pushnotiser. Och som alltid, ha en fortsatt trevlig söndagskväll, så ser vi till att ha en fantastisk vecka.