Legiec hyllar nya landslaget: ”Vi kommer att lära oss ännu mer”

Det är en glad Legiec som Futsalmagasinet träffar en stund efter slutsignalen. Sverige hade precis besegrat Lettland med 4-3 vilket är säsongens tredje seger. Legiec berättar om matchen och om den tuffa samlingen som inneburit fystester, något som killarna inte har varit vana vid.

– Fantastisk. Vi har haft ett tufft schema dem här dagarna och gjort jojo-test och allting och killarna känner att det har tagit mycket på en genom att vi inte har kört sånt här innan och Dulvat vill höja det här ännu mer, säger Legiec och fortsätter.

– Det har sett bra ut faktiskt och alla verkar vilja det här. Det är bra vilja och alla ger 110 procent hela tiden och de är därför vi är helt slut. Sen går vi i och gör en fantastisk match. Vi gör allt enligt planen och våra mål kommer enligt taktiken som vi har tränat på. Vi slipper in några onödiga mål men det gör man i futsal.

LÄS MER:
Damerna kryssade mot Tjeckien i första mötet
Seger för damerna i returen mot Tjeckien

Hur skulle du vilja beskriva matchen?

– Fartfylld match med mycket tempo och hög press från både lagen. Vi hade mycket chanser som vi missar och det är en grej på högre nivå som vi måste sätta för att vinna matcherna, samtidigt gör Robin Armandt i vårt mål en fantastisk match med fantastiska räddningar.

Det svenska landslaget har nu gjort nio landskamper under Matija Dulvat som inför säsongen tog över som förbundskapten. Något som Legiec menar börjar ge resultat i det taktiska.

– Jag känner att det börjar sitta mer och mer för mig och för de andra. Det kommer in lite nya spelare som måste lära sig men de tar åt sig det som de lär sig. Men man gör fortfarande lite misstag men man lär sig hela tiden och vi kommer att lära oss ännu mer. Dulvat tar ett steg i taget och nu har han höjt ribban för vi har haft en del förluster så vi måste höja oss och det har vi gjort och träningarna har sett bra ut.

Vad tar ni med er till returmatchen?

– Vi tar med oss segern, hjärta och at vi som spelare representerar Sverige. Vi representerar tio miljoner människor minst, och det ska vi visa på planen. Att vi är bäst.

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img