Örebroaren fick spela landskamp på hemmaplan: ”Helt magiskt”

Sverige fick med sig en imponerande 4-3-seger i söndagens möte med Lettland. Albert Hiseni höll sig påpassligt framme med bara minuter kvar och kunde styra in ett skottförsök från Mathias Etéus.

Under måndagen väntar returmatchen för svensk del, och den kommer, precis som söndagens landskamp, att spelas i Nya Idrottshuset i Örebro. För en svensk spelare var det väldigt speciellt att få representera Sverige i just Örebro.

– Det känns otroligt bra att få spela en sådan här match hemma i Örebro. Helt magiskt, säger Fredrik Johnsson, som till vardags representerar Örebro FC, till NA.

Matchen var en jämn historia, och till pausvilan gick Sverige med en 2-1-ledning. Sedan i den andra halvleken kastades Johnsson in i hetluften.

– Jag fick en hel del speltid då. Riktigt kul. Sedan blev det en spännande match. Det kändes som om vi var lite starkare, men Lettland gav aldrig upp. Vi fick kämpa hela vägen.

26-åringen var inblandad i det avgörande skedet, då det var han som hittade fram till Mathias Etéus som i sin tur fälldes av målvakten i det lettiska målet. På den efterföljande frisparken kom Hisenis viktiga 4-3.

– Roligt att få vara inblandad i avgörandet på något sätt. Vi har tränat mycket på det där, att jag ska hitta fram med bollarna till honom (Mathias Etéus), säger han och understryker vikten av en seger även om det ”bara” är träningsmatch:

– Det betyder mycket att vi lyckades vinna. Lettland är bra, inget snack om det, men vi var lite tyngre än vad de var.

14.30 är det avspark i måndagens returmöte. Då hoppas Örebroaren att kunna bidra än mer framför sin hemmapublik.

– Jag hoppas att jag får spela mer. Sedan vore det väldigt, väldigt stort att få göra mål. Jag lär mig väldigt mycket av att vara med här. Det är bara att suga åt sig. Men det viktigaste är att vi gör en bra insats som lag och vinner igen.