Florentin fortsätter att leda Borås AIK

Sedan Petter Florentin äntrade Borås AIK som huvudtränare har laget verkligen visat sig vara ett topplag att räkna med. Så sent som i fjol tog laget hem seriesegern i söder, men åkte därefter något överraskande ut mot Djurgården i kvartsfinal.

Nu laddar laget inför den kommande säsongen, och man gör det med en viktig pusselbit på plats. Tränare Florentin har nämligen förlängt sitt kontrakt och blir kvar i minst en säsong till.

– Det fanns inget annat i tanken. Jag är sugen på revansch. Hoppas att grabbarna är det också, säger tränaren till Borås Tidning.

LÄS MER: Borås drömresa mot guldet tog snabbt slut: ”Var inte bäst när det gällde”

På spelarfronten är det inget nytt. Ingen spelare har än så länge kommit in, och ingen har lämnat laget som gick till final säsongen 2016/2017. Just nu ringer han runt till spelarna och kollar läget.

– Jag stämmer av om hur de såg på säsongen som har varit och deras tankar om framtiden.

Och reaktionerna är så här långt positiva.

– Många har börjat med sin fotboll. Men folk är jättesugna och vi kommer dra igång igen i juni med träningar. Sedan får vi se vad det bär av. Jag ser fram emot att fortsätta sprida futsalen i Boråsområdet. Det finns lätt 10-15 spelare spelare som har förutsättningar att bli bra inom futsalen, men som ännu inte hittat sporten.

Till hösten blir två högstaligor en, och det ser Florentin som väldigt spännande. Men det kommer också kräva mer av klubben. Det vet Magnus Johannesson i Borås AIK.

– Klart att resorna kommer att kosta mer. Vi kommer också behöva fler spelare nu när det blir fler matcher. Men det känns inspirerande.

LÄS OCKSÅ: SFL-nykomlingen startar damlag

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img