Beskedet: Nicklas Asp klar för ett nytt år i Blåvitt

IFK Göteborg Futsal studsade tillbaka till tabelltoppen under den gångna säsongen efter att de haft något utav en ”mellansäsong” för två år sedan. Laget, som tidigare hette Göteborg FC, kvalificerade sig för kvartsfinal, men åkte där ut mot Nacka Juniors efter ett rafflande straffavgörande.

Nu blickar det blåvita laget framåt mot nästa säsong, där SFL slås ihop och blir en liga, och man gör det med ett väldigt positivt besked. Fanbäraren Nicklas Asp har kritat på för ännu en säsong. Det meddelar klubben via sin hemsida.

– Det känns riktigt bra. Jag känner mig inte klar som spelare än, även om man kanske börjar se slutet runt hörnet så finns det mycket kvar att göra och jag har mycket kvar i mig. Framför allt är det revanschlustan som driver tror jag. Vi dominerade svensk futsal under ett antal år, men har haft två, eller en och en halv, tuffa säsonger bakom oss nu. Det är dags att visa att det bara var undantag, säger den rutinerade 32-åringen till Blåvitts hemsida.

LÄS MER: Rutinerade spelaren väljer bort Blåvitt för Skoftebyn

Nicklas Asp, med hela 52 stycken futsallandskamper på sitt konto, blickar tillbaka på en svängig säsong.

– Jag personligen har även haft en väldigt tuff säsong bakom mig med många roller och uppgifter, i klubben men även privat och i arbetslivet. Det har varit svårt att fokusera på sporten och på mig själv, mitt eget spel. Det har tagit ut sin rätt med sjukdomar och bristande form. Nu kommer mitt fokus att vara på planen, att vinna matcher och att vi ska bli ett bättre lag. Jag är inte nöjd med det som vart egentligen. Jag kan bättre, vi kan bättre och förhoppningsvis har jag fler bra år kvar.

Bland annat kommer han kliva av posten som ordförande i klubben. Någonting han tycker är skönt. Till den kommande säsongen kommer merparten av styrelsen vara personer som inte har någon roll i A-truppen, vilket han ser som väldigt positivt.

Nu väntar en hel del förändringar i ligan, och det tänker inte Asp missa.

– Det stora kommande säsong är ju den nationella ligan och matcher mot lag som Djurgården, Hammarby, Halmstad och Örebro SK. Förhoppningsvis blir det tv-sändningar och mycket publik. Men även att jag själv ska få vara frisk och hitta tillbaka till tidigare form, säger han och siktar högt:

– Jag har ju tidigare sagt att jag inte har tagit mitt sista sm-guld som spelare. Så det är väl hög tid nu att sikta på det.

LÄS ÄVEN: Rosengård startar ungdomsakademi

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img