Herrlandslaget möter Frankrike i höst

Det svenska herrlandslaget avslutade futsalsäsongen på topp med två vinster mot ett starkt Lettland i Nya Idrottshuset i Örebro.

Nu har spelarna gått på långledigt, och förhoppningsvis laddar man inför höstens utmaningar i såväl seriespel som i landslaget. Nu står det i alla fall klart hur landslaget drar igång sin säsong.

Säsongens två första landskamper blir mot Frankrike, 25-26 september i Gavlehovshallen i Gävle.

– Fantastiskt kul för staden Gävle och inspirerande för våra klubbar i kommunen att landslaget i futsal kommer hit, säger Sofia Edelbrock, evenemangsansvarig i Gävle Kommun, till svenskfotboll.se.

LÄS MER: Viaplay säkrar Champions League-rättigheterna

Mötet med Frankrike blir som många landskamper förr för det svenska landslaget. Det kommer att spelas en dubbellandskamp, där den första matchen spelas tisdag 25 september och den andra matchen onsdag 26 september.

– Det är spännande och väldigt inspirerande att herrlandslaget i futsal får möjligheten att spela säsongens första landskamper i en toppmodern inomhusarena som Gavlehovshallen. Medarrangören Gestriklands Fotbollförbund har de senaste åren haft en uppgående trend vad gäller antal lag och spelare i futsal och vi hoppas givetvis att landskamperna ska kunna bidra med en ökning av intresset för sporten i hela regionen, säger Per Broberg, utvecklingsansvarig för futsal på Svenska Fotbollförbundet.

Precis som Lettland placerar sig Frankrike ovanför Sverige på Uefas ranking. De har klättrat upp till en 15:e plats, medan Sverige ligger på plats 29.

Att få möta Frankrike är en bra sportslig utmaning för oss med tanke på den fasen vi är i just nu med landslaget, säger Per Broberg.

LÄS ÄVEN: IFK Uddevalla söker arrangörskapet för Champions League

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img