Tränarutbildning i futsal på väg

0
Foto: KGZ Fougstedt/Bildbyrån

Futsalens framfart blir allt mer uppenbar i vårt avlånga land, och fler och fler utövare söker sig till den snabba inomhussporten.

Nu arbetar SvFF intensivt med produktionen av landets första tränarutbildning inom futsalen, ”Tränarutbildning Futsal” (TU Futsal). Utbildningen kommer att vända sig till de som arbetar som tränare för spelare som är 15 år upp till elitnivå.

”Målsättningen med kursen är att tillgodose grundläggande behov för den grupp tränare som är eller kommer att bli verksamma inom den snabbt växande futsalsporten i Sverige. För behörighet krävs, som i alla fall, C-diplom, alltså SvFF:s obligatoriska introduktionsutbildning TU C”, skriver förbundet via fogis.se.

LÄS OCKSÅ: Han tar över som tränare i svenska mästarklubben

Studieplanen kommer att omfatta minst 1+1 dag. I det kommer det även med en mellanliggande webbperiod där ett flertal praktiska uppgifter ska genomföras i tränarens vardagsmiljö i hemmaklubben.

”I förlängningen kommer SvFF att producera och erbjuda den omfattande kursen UEFA B Futsal, som omfattar minst 120 timmars studieplan, alltså samma omfattning som den vanliga UEFA B-utbildningen. UEFA B Futsal är den högsta tränarutbidningen för futsal i Europa för närvarande, men UEFA planerar att introducera både UEFA Futsal A License samt UEFA Futsal Pro License inom ett antal år”

Avslutningsvis skriver de att mer information om kursen kommer att ges efterhand.

LÄS ÄVEN: Nykomlingen med satsning på damerna: ”Final vore inte fel”