Rosenstam: ”En final mot Falcao vore inte helt fel”

Strängnäs FC har redan gjort klart med sin tränare för herrarna inför nästa säsong. Utöver detta har man annonserat att ett damlag kommer att startas, där ledarna blir Magnus Björk och Toye Cardestål. Robin Rosenstam, Kommunikationsansvarig i Strängnäs FC kommenterar till Futsalmagasinet:

– Enda sedan vi startade föreningen har vi haft planer på att starta ett damlag och ungdomsverksamhet. Däremot var inte tanken att det skulle ske redan nu. Vi fick förslaget presenterat för oss av Magnus Björk och Toye Cardestål. När vi hade gått igenom allting fanns det inga tvivel om att starta ett damlag.

Laget kommer att ledas av nämnda Björk och Cardestål under kommande säsong, där man har fått fria händer att utforma organisationen runt laget. Kravet från föreningen är att organisationen runt damlaget är stabil och hårt arbetande, med allt vad det innebär.

– Det betyder väldigt mycket för oss att vi har startat ett damlag. Vi tror verkligen på futsal och satsar stenhårt på att få ett starkt representationslag i SFL. Även damlaget tror vi kommer göra bra ifrån sig. Det ligger helt rätt i tiden med denna typen av ytterligare satsningar, satsningar som vi tror på väldigt mycket. I vårt närområde finns det många bra damspelare som brinner för sporten, precis som Strängnäs FC gör!

MISSA INTE: 500 artiklar – på 521 dagar

Satsningen herrarna gör i SFL kommer genomsyra damlaget, där man inför seriestart skall ställa ett slagkraftigt lag på banan. Spelarna kommer först och främst vara hämtade från Strängnäsområdet med omnejd, men man stänger inga dörrar om det finns intresse utifrån.

– Vi har kontaktat spelare och frågat om de är villiga att komma och spela med oss. En första kontakt är tagen, men inga spelare är klara förutom Jessica Nordling.

Precis som de flesta föreningarna krigar Strängnäs för att få halltider, något som gör att det är osäkert när man drar igång träningarna. Fördelningsmötet med kommunen hålls i maj, där klubben lär få svar på hur det kommer att se ut med halltider kommande säsong. Hur kommer det då se ut om fem år?

– Om fem år har SFC-dam på allvar blivit ett damlag att räkna med och förhoppningsvis går vi långt i slutspel. Varför inte spela mot Falcao i en SM-final? Det skulle givetvis vara roligt.

LÄS ÄVEN: Succéspelaren förlänger

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img