Hon blir tränare för ÖFC:s damlag

Futsalmagasinet kunde på Valborgsmässoafton rapportera att Örebro Futsal Club som de senaste åren har varit framgångsrika i SFL med sitt herrlag, nu utökar verksamheten med ett damlag.

Planen är att ÖFC ska delta i RFL under debutsäsongen och hon som ska leda laget heter Sandra Johansson som har en gedigen bakgrund med spel i olika föreningar i Karlskoga och Örebro. Ursprungligen så kommer hon från Värmland.

– Vi känner oss trygga med Sandra Johansson som tränare då hon brinner för futsal och har erfarenheter både som spelare och ledare i futsal och fotboll, men även som tränare i fotboll. Även om hon kan en hel del futsal så kommer ett samarbete med Herrlagets Leif Järnkvist och Christoffer Skoog initiera, skriver klubben på sin hemsida.

Den nytillträdde tränaren är nöjd över att tillhöra ÖFC. Hon berättar att de just nu är i en fas där en ledarstab ska formas. Trots att hon inte har varit i klubben så länge så är uppfattningen om klubben klar.

– Min uppfattning om ÖFC är väldigt bra. En klubb som är seriös i sin satsning sportsligt men som också värnar om klubbkänslan, vilket jag tror är oerhört viktigt. Det är ju en lagsport och jag tror att man kommer att kunna få en bra lagkänsla genom den stöttning man får av klubben.

Trots att lagbygget bara har börjat så ser Johansson fram emot kommande säsong, och förväntningarna finns där.

– Mina förväntningar är att det kommer att bli en roligt, spännande och lärorik säsong. Nu kommer det visserligen vara nya spelare som aldrig spelat ihop som ett lag tidigare men förhoppningsvis kommer vi kunna prestera bra futsal, avslutar hon.

LÄS ÄVEN: ÖSK Futsal värvar från Örebro FC

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img