Örebro FC startar damlag: ”Varit en del efterfrågan”

Det sker just nu väldigt mycket bra inom den svenska futsalen. Utöver att det nu är en tränarutbildning under produktion växer det fram allt fler damlag runtom i landet. Senast att haka på den trenden är Örebro FC. Det gör klubben till först i stan med ett helt renodlat futsallag för damer.

– Det har varit en del efterfrågan på det. Vi vill att det här ska komma från hjärtat och bli något kul och bra för klubben, säger general managern Ronny Pettersson till NA.

LÄS OCKSÅ: Nyckelspelaren stannar i Blåvitt

Tränare för laget ska redan vara klart, men är inte något man vill gå ut med i dagsläget. Man har som ambition att anmäla ett lag till damernas RFL till hösten. ”Pilen” berättar vidare för NA att arbetet med att färdigställa allt kring ett damlag har pågått sedan säsongslutet för herrlaget i början på mars.

– Jag hoppas att det finns lite sponsorer som vill hänga på och hjälpa till. Min erfarenhet är ju att många företag i Örebro är duktiga på det överlag.

Efter fyra säsonger i högstaligan med Örebro FC:s herrlag har ”Pilen” samlat på sig en hel del erfarenhet. Det tar han med sig in i arbetet med damlaget.

– Nummer ett är nog att växa med sporten, att man inte har för stora ambitioner och tar för stora kliv. Att man vet om att nu börjar vi från scratch, och att man försöker ta små steg i rätt riktning. Vi har nog inte gått på någon riktig mina med herrlaget än heller, men vi har varit ganska försiktiga också, avslutar han.

LÄS ÄVEN: Han tar över som huvudtränare i mästarklubben

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img