Uddevalla-målvakten hemma igen efter provspelet i Frankrike: ”De är intresserade”

Marcus Gerd, 23, spelar till vardags i det svenska mästarlaget IFK Uddevalla Futsal. Till hösten väntar en ny SFL-säsong och ännu ett test i Champions League-futsalen för klubbens del, men kanske blir det utan lagets förstamålvakt.

De senaste dagarna har Gerd nämligen spenderat på den franska rivieran för att provspela med toppklubben Toulon Elite Futsal.

– Jätteroligt att se var jag står och det var en väldigt stor skillnad mot hur vi har det. Jag har sett hur det är på landslagsnivå men det här var något annat. De tränar åtta pass i veckan och det går inte att jämföra med hur vi har det, säger han i en intervju med Bohusläningen.

LÄS MER: Gerd en av många Uddevalla-spelare i senaste landslagstruppen

Han hann med ett antal pass under tränaren Lluis Bernat Molina, och tyckte själv att han gjorde bra ifrån sig.

– Jag hade ambitionen att visa upp mig från min bästa sida och gick med inställningen att samla på mig erfarenhet. Det var en bekräftelse på att jag gjort något bra och allt annat är en bonus. Jag är glad och nöjd.

Är spel i Frankrike något som lockar Gerd då, tro?

– Det får vi väl se. Det är absolut intressant men det ska kännas rätt och vara ett riktigt bra erbjudande i så fall. De är intresserade och skulle höra av sig inom någon vecka.

LÄS VIDARE: Toulon-tränaren om Gerd: ”Fick höra om en fantastisk målvakt”

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img