SFL förändras igen – färre lag ska spela i högstaligan

Sedan starten av SFL, den svenska futsalligan (högstaligan för futsal), för drygt fyra och ett halvt år sedan har förändringar och justeringar gjorts inför i princip varje säsong.

Under de två första åren spelades SFL uppdelat i två serier, norr och söder, med åtta lag i vardera serie, där de två främsta lagen i varje serie tog sig vidare till slutspel. Där möttes lagen i en ”final four”, med semifinaler på lördagen, och bronsmatch/final på söndagen.

Till det tredje året valde man att göra om semifinalerna till dubbelmöten, som skulle spelas i de två inblandade lagens respektive hemmahall. Finalen däremot på neutral plats.

LÄS OCKSÅ: Pojklandslag på väg – förbundskapten sökes

Till den senaste säsongen lade man även till kvartsfinaler, och även de i dubbelmöten. Därmed avancerade de fyra bästa i vardera serie vidare till slutspel. Man valde även att ge hemmaplansfördel i finalen till det högst rankade laget.

När SFL drar igång till hösten är det en rak serie på 14 lag, där vinnaren av serien kan titulera sig som svensk mästare. En förändring som många väntat på. Men redan nu står det klart att det förändras till säsongen 2019/2020. Då kommer SFL nämligen endast bestå av tolv lag, alltså två lag färre.

Hela tre lag kommer att åka ur den kommande säsongens SFL-säsong, och bara ett division 1-lag har möjlighet att avancera upp.

Hur det kommer se ut för division 1-vinnarna och deras väg mot SFL kan du läsa mer om här.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img