Landslaget hemma igen efter veckan i Kroatien: ”Det var väldigt nyttigt”

Det svenska futsallandslaget är hemkommet igen efter en veckas träningsläger i den kroatiska kuststaden Porec. Många hårda träningar är avklarade, och även bland annat en träningsmatch där Sverige vann stort.

Mathias Etéus blickar tillbaka på lärorika dagar.

– Det var ett bra och tufft läger. Det var mycket träningar och hög belastning, men ändå välstrukturerat. Matija (Dulvat) hittade en bra balans och hade bland annat tematräningar. En dag kunde vi träna på kontringar, en annan dag var det offensivt eller defensivt fokus. Sammantaget var det ett bra upplägg. Det var tufft, men nyttigt och lärorikt, säger han till Svensk Futsals Facebooksida.

Assisterande förbundskapten Lars Ternström sa i en intervju med Futsalmagasinet tidigare under lägret att det är viktigt att man ska ta rätt beslut även i de stunder när man är som tröttast. Det skriver Etéus under på, och berättar lite vad för slags träningar de hade under veckan.

– Vi började veckan med ett jojo-test och sedan en träning. Det kickade igång tufft direkt. I snitt ligger kanske spelarna på fyra-fem pass i veckan. Nu blev det tio tvåtimmarspass på sex dagar. Det tog på kropparna. Men det har varit mycket lärorikt. Matija har utmanat oss mentalt, vilket har varit bra. Det krävs en hög mental styrka för att spela futsal eftersom det svänger mycket. Man måste hela tiden blicka framåt, om man släpper in två mål på 20 sekunder är matchen aldrig slut.

LÄS OCKSÅ: Här är damernas trupp till Finlandslägret

Att få en vecka med enbart träning, där spelare inte har haft kommande matcher i huvudet var väldigt bra för det svenska landslaget.

– Den var väldigt nyttig, speciellt för lagsammanhållningen. Man har umgåtts mycket och lärt känna alla på ett bättre sätt. Det taktiska har också varit viktigt. Vi gick igenom mycket taktik och alla har utvecklats oavsett hur länge man varit med i landslaget. Det här är stort för futsalen i Sverige. Spelarna tar med sig kunskapen till sina klubblag så att det taktiska växer. Kunskapen är för låg i klubblagen jämfört med landslaget, så det är mycket ansvar från spelarnas sida att ta åt sig och applicera i sin klubb.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img