Sverige vann returen mot Finland

Under gårdagen spelades den första mötet i dubbellandskampen mellan Finland och Sverige, som det sistnämda laget gick vinnande ur. På onsdagskvällen var det dags för returmötet.

Sverige inleder matchen piggt och Chamoun får tidigt visa upp sina tekniska färdigheter när hon rundar den finske målvakten, vilket leder till att det svenska laget kan göra 1-0. Svenskorna fortsätter att spela positivt med mycket bollinnehav men Finland är inte ofarliga utan lyckas skapa oreda några gånger.

Jansson kan på en hörna utöka den svenska ledningen. Finland reducerar direkt efter, på en hörnvariant, och några minuter senare kvitterar Keränen efter en omställning som förvaltades väl.

LÄS ÄVEN: Landslagsmålvakten stannar i IFK Uddevalla

I andra halvlek startar Sverige piggt med mycket bollinnehav och till slut får de belöning för sitt tålamod när Chamoun ger Sverige ledningen. Det svenska laget försöker efter ledningsmålet att fortsätta med sitt spel och chanser skapas utan resultat.

14 minuter in i halvleken tar Sverige in Aguilar som en joker, vilket ger utdelning direkt då Kiryo kan utöka Sveriges ledning. Kort därefter gör Vaseghpanah sitt andra mål för kvällen. Finland tar en timeout och satsar i sin tur på jokerspel.

En reducering kommer med några minuter kvar och Finland lyckas få energi av målet och kort efter nätar jokern Pöyry. Upplösningen blir en rysare där Finland jagar kvittering men Sverige kan hålla ut och vinna med 5-4.

Matchfakta

Träningslandskamp

Finland – Sverige 4-5 (2-2)

Målskyttar, Finland: Emilia Jokisalo, Anna Keränen, Tiia Juntikka, Tiina Pöyry

Målskyttar, Sverige: Nazanin Vaseghpanah, Linnéa Kogsta, Nanna Jansson, Daniela Chamoun, Susan Kiryo

 

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img