Landslagsspelare klar för Hammarby: ”Fantastisk spelare med stor rutin”

Vi är inne i mitten av sommaren och futsalen står runt hörnet. Hammarby Futsal är ett av lagen som jobbar för fullt för att få ihop alla pusselbitar inför säsongen 2018/19.

Vi på Futsalmagasinet fick en pratstund med Hammarbys nytillträdde sportchef Jocke Eriksson, och man kan lugnt säga att det händer saker i den Södermalmsbaserade klubben. Bland annat har ledarstaben formats.

– Vi är glada att vi har kunnat förlänga med tränarna Daniel Blanco samt Alli Darwich. Vi dessutom har fått in Rodrigo Garcia som assisterande tränare vilket känns fantastiskt bra. ”Rodde” har redan kommit in bra i gänget samt börjat bidra med dem sportsliga bitarna. Förre tränaren Michel Basberber har klivit av som tränare sedan tidigare. Michel kommer ta en plats i truppen som spelare. Där kommer han bli en viktig kugge med sina ledaregenskaper samt sin rutin, berättar sportchef Joakim.

Han fortsätter att berätta:

– På spelarsidan pågår arbetet med att utvärdera den gångna säsongen samt med att säkerställa förlängningar inom den befintliga truppen. Bland försommarens provspelare har vi sett flera spännande spelare och bland dem kommer Zijad Karcic spela med ”Bajen” kommande säsong.

LÄS ÄVEN: Damlandslaget besegrade Finland

Karcic är precis som Norrköpingsduon Slaven och Drazen Novoselac en spelare med meriter från Bosnien och dess landslag. Eriksson kommenterar nyförvärvet.

– Zijad är en fantastisk spelare med stor erfarenhet från högsta ligan i Bosnien & Hercegovina. I Bosnien&Hercegovina har han spelat i Mnk DiaBih Sarajevo, MNK Centar Sarajevo, KMF Tango samt futsalcuper för Football Club Sarajevo. Zijad var även aktuell för landslaget i Bosnien & Hercegovina för fyra år sedan men drabbades då av en skada som förstörde äventyret. Nu har han återigen kallats in till landslaget som i slutet av juli provar nya spelare i en cup i Bratislava.

Han fortsätter att berätta om klubbens försäsongsträning:

– Hammarby Futsal tränar under sommarmånaderna tillsammans med Söder Futsal och inbjudna spelare. Detta är ett bra tillfälle för våra renodlade futsalspelare att hålla igång under och för oss ledare att titta på nya spelare.

– Annars pågår säsongsförberedelserna för fullt. Vi har bland annat en träningsmatch mot Uddevalla den 18 augusti och vi åker till Malaga på ett träningsläger i början av September, avslutar han.

MISSA INTE: Så ser du returmötet mellan Sverige och Finland

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img