Damlandslaget går in i EM-kvalet utan förlust: ”Vi bär med oss rätt självförtroende”

Det svenska damlandslaget har ännu inte förlorat. I premiärmatcherna, som spelades mot Tjeckien, spelade man oavgjort en match och vann en match. I dagarna har man inför höstens EM-kval genrepat i en dubbellandskamp mot Finland. Utfallet? Två segrar av två möjliga.

LÄS MER: Seger i den första matchen mot Finland
LÄS MER: Sverige vann målrik returmatch mot Finland

Nästa gång Muffe Bajraktarevics landslag samlas är det dock skarpt läge. Då väntar Nordirland, Nederländerna och och Belgien där endast gruppsegraren avancerar vidare. Men man kan inte klaga på prestationerna inför det tuffa kvalet.

– Efter tre segrar och en oavgjord bär vi med oss rätt självförtroende inför EM-kvalet, säger förbundskapten Bajraktarevic till svenskfotboll.se, och vill lyfta fram klubbarnas arbete som en stor framgångsfaktor bakom de fina resultaten:

–  Det är tack vare att vi har bra spelare som har fått bra träning i sina klubbar. Klubbarna har gjort ett riktigt bra grundjobb. Sen tar spelarna åt sig information väldigt snabbt från oss ledare.

I just klubbarna gäller det att spelarna tränar på inför höstens EM-kval. För lägret i Finland var som sagt det sista tillsammans innan det är dags att för första gången spela tävlingsmatcher.

– Självklart hade vi velat ha fler möjligheter att träna ihop oss. Men vi har mött både Finland och Tjeckien som är helt okej nationer och vunnit tre och spelat en oavgjord. Vi vet inte så mycket om motståndet i EM-kvalet. Det är öppet men vi bär med oss ett bra självförtroende, avslutar han.

EM-kvalet kommer att spelas på Nordirland och avgörs 21-26 augusti.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img