SFL-stjärnorna klara för nystartade klubben

Ektorp Futsal-Klubb. Där har vi det senaste tillskottet på den svenska futsalhimlen. Den nystartade klubben, som är hemmahörande i Norrköping, startades upp av Paul Chamoun som har erfarenhet från spel i SFL, och ambitionerna är höga.

Paul Chamoun

Klubben skriver i ett pressmeddelande att de kommer att debutera i division 2 till hösten med målsättningen att nå SFL inom två år. Ett annat mål är att ge ungdomar möjlighet till en meningsfull sysselsättning året om.

Fotboll är en säsongsbetonad sport med mindre aktivitet under vinterhalvåret och många av ungdomarna saknade en vettig sysselsättning mellan november och mars. För att kunna aktivera ungdomar året om och ge dem en meningsfull fritid och dessutom låta dem få ta del av föreningslivets och träningens många fördelar startade jag Ektorp Futsal-Klubb, säger Chamoun.

LÄS ÄVEN: Efter silvret – nu lägger Lindahl FF ned

Han fortsätter med att prata om representationslaget som kommer att debutera i division 2.

För oss är det viktigt att ha ett seriöst satsande A-lag som ger våra ungdomar förebilder att se upp till och mål att uppnå. Hos oss ska det finnas alla möjligheter, oavsett om du tillhör dem som vill spela och ha kul med dina vänner eller om du vill utvecklas och bli framgångsrik.

Förebilder har Ektorp Futsal-Klubb minst sagt lyckats få in, för vad sägs om Ignatius Malki och Haris Sijaric? Duon som hämtas in från Norrköping Futsal Klubb gjorde tillsammans 24 mål i SFL Norra. Malki har dessutom representerat landslaget vid sju tillfällen, och Sijaric deltog i vintras på landslagets SFL-camp där samtliga klubbar fick skicka två spelare var till lägret.

Sijaric kommenterar sin nya klubb:

Det känns bra med ett nytt lag som, precis som jag, drömmer stort och där både jag och laget kan fortsätta utvecklas. Samtidigt kommer jag, med min erfarenhet, få möjlighet att hjälpa de yngre. Att kunna vara en bra förebild betyder mycket för mig.

Malki är också nöjd och har följande att säga:

– Ektorp Futsal-Klubb är ett spännande projekt och jag är övertygad om att det kommer bli något stort i framtiden. Inom två år kommer jag vara tillbaka i Svenska Futsalligan – då tillsammans med ’min’ klubb. Under de här åren kommer vi också ha fått fram flera ungdomar som vill satsa på sporten.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img