Blandade prestationer när IFK Uddevalla letade CL-form

0

Under helgen avgjordes Nordic Futsal Championship i danska Fredrikssund. IFK Uddevalla Futsal och Örebro FC var svenska representanter på plats, och de båda tog sig via en andraplats i respektive grupp till matchen om tredjepris. Den matchen vanns av IFK Uddevalla efter att ha varit i underläge två gånger om.

LÄS MER: Danskarna tog hem Nordic Futsal Championship

Hector Maravilla är en av ledarfigurerna i IFK Uddevalla, och under den sista matchen, den mot Örebro, stod han vid sidan och coachade laget. Så här sammanfattar han lagets helg:

– Det var bra för laget att få komma iväg och få matcher i benen. Vi har ju tränat ett tag nu, men det är ju alltid stor skillnad på träning och tävlingsmatcher. Vi blandade väldigt mycket i våra prestationer, turneringen börjades starkt då vi gjorde en väldigt fin halvlek mot finländarna till att sedan göra en sämre andra och en dålig match överlag mot danskarna, säger Maravilla och fortsätter:

– Det är inte optimalt att spela två matcher på en dag men jag tycker ändå att vi ska kunna prestera bättre. Det hade varit roligt att spela mot dem under andra förutsättningar då det var ett väldigt bra lag vi spelade mot. I sista matchen gör vi en bra laginsats och jobbar upp oss från två underlägen till seger. Väldigt kul att se vår första egna produkt som gjorde debut mot ÖFC, Granit Berisha, som inför säsongen lyfts upp från vårt juniorlag. Han spelade moget och väldigt bra mot dem, kul att se.

Vad ville ni få ut av helgen i Danmark?

– Speltid åt alla spelare. Slipa på taktiska detaljer, då vi snart ska spela Champions League. Även lära oss, då det alltid är nyttigt att spela mot starkt motstånd. Det är väldigt lärorikt.

Till helgen väntar träningsmatch mot Hammarby, och sedan dröjer det inte länge innan det är blodigt allvar. 29 augusti är premiärmatchen i Champions League-kvalet, och då gäller det att formen är toppad.

– Känslan är att vi måste höja oss några steg ifall vi ska lyckas ta oss vidare ur gruppen. Jag tycker på förhand att gruppen i år jämfört med förra året är mycket svårare, så det kommer att krävas väldigt hårt arbete av oss alla.