IFK Uddevalla föll stort mot danska mästarna

0

I förmiddags debuterade IFK Uddevalla i Nordic Futsal Championship, en debut som slutade med seger efter bland annat tre mål av Robert Bagger. På kvällen var de återigen tillbaka på planen för att möta JB Futsal Gentofte där en finalplats stod på spel.

Den första halvleken skulle visa sig vara en jämn tillställning inledningsvis mellan två duktiga lag. Det är dock Gentofte som öppnar målskyttet efter ett rull som hittar nätet. Samma lag kan sedan öka på sin ledning två gånger om innan paus. 

I andra halvlek fortsätter Gentofte med sin målproduktion och får in 4-0 tidigt. Danskarna känner sig så pass komfortabla i matchen att de har råd att flytta upp sin målvakt i offensiven, Uddevalla lyckas dock inte straffa dem för sitt högmod.

Med tio minuter kvar av matchen får Uddevalla en utvisning och får ägna två minuter med en man mindre, och står emot inledningsvis men får till slut kapitulera. Uddevalla tar därefter in en joker för att sätta press mot mål, och Legiec kan efter en stund reducera för sitt lag.

Det danska mästarlaget avslutar dock matchen med ännu ett mål och vinner denna gruppfinal med 6-1. Detta betyder att Gentofte får möta KaDy Futsal i Nordic Cup-finalen. För IFK Uddevalla blir det dock bronsmatch mot Örebro FC i en finalrepris från förra säsongen.

Matchfakta

Nordic Futsal Championship

JB Futsal Gentofte – IFK Uddevalla Futsal 6-1 (3-0)

Målskyttar, IFK Uddevalla: Kristian Legiec

LÄS ÄVEN: Örebro förlorade gruppfinalen mot KaDy Futsal