IFK Uddevalla vände och vann i bronsmatchen mot ÖFC

0
Foto: Krister Melin

Under söndagen spelades den tredje och sista tävlingsdagen i Nordic Futsal Championship. Den andra matchen för dagen som även var bronsmatchen skulle bli en svensk uppgörelse mellan Örebro FC och IFK Uddevalla. Detta var inte bara en vanlig match utan även en repris på förra årets SM-final.

Det är Örebro som verkar vara mest taggade inledningsvis. Laget står för en del rappa omställningar och några chanser. Det är också dem som tar ledningen genom Fawaz och sedan ökar på sin ledning efter en frisparksvariant. Bagger reducerar kort därefter.

Med ungefär fyra minuter kvar till paus kan Rossi kvittera. Hans färdigheter med fötterna resulterar i en fin kanon som letar sig in i mål vilket också blir halvtidsresultatet.

MISSA INTE: Se målen från Örebros premiärseger i Nordic Cup

Uddevalla inleder den andra halvleken piggt med fina målchanser men det är Örebro som hittar nätet efter ett fint avslut av Fawaz. Uddevalla låter sig inte nedslås av detta utan fortsätter att jobba och till slut kommer kvitteringen och ledningen efter mål av Gashi och från en ungdomsspelare med det smakfulla namnet Granit Berisha.

Med ett par minuter kvar av matchen så tar Örebro in en joker men de lyckas inte dra nytta av detta, utan Bagger kan sätta bollen i tom bur. Direkt efter sätter Rossi punkt för målproduktionen.

Matchfakta

Nordic Futsal Championship

Örebro FC – IFK Uddevalla Futsal 3-6 (2-2)

Målskyttar, Örebro: Hussein Fawaz, Mohammed Fawaz(Målskyttar uppdateras)

Målskyttar, Uddevalla: Robert Bagger 2, Emilio Rossi 2, Granit Berisha, Donat Gashi