En halvlek räckte för Leo Futsal – storseger i premiären

1
Foto: Markus Alexandersson

Äntligen! På onsdagskvällen drog grupp C i det preliminära Champions League-kvalet igång.

Kvalet som denna vecka spelas i Agnebergshallen med IFK Uddevalla som värdförening, inleddes med en match mellan Leo FC från Armenien och isländska Vaengir Jupiters.

Det är Leo som inleder starkast med mycket bollinnehav mot ett försvarande Vaengir. Konráðsson i målet ställs på prov direkt men får sedan kapitulera efter att Galstyan hittat nätet. Några minuter senare kan den armienska klubben utöka sin ledning.

Efter att Leo mestadels ägt boll så övergår matchbilden till ett böljande sådant där målvakterna startar snabba anfall som slutar med intet. Galstyan kan inom loppet av ett par minuter göra sitt andra mål och sedan fullborda sitt hattrick. Leo lyckas göra ytterligen tre mål och kan till paus med en mycket bekväm ledning.

LÄS ÄVEN: Mikael Alfredsson är redo för kvalspel

I den andra halvleken så skulle det vara Vaeangir som får första ordet efter knappt en halv minut. Trots den oväntade öppningen så kan Leo spela av matchen utan några större bekymmer. Slutresultatet blir till slut 8-2 till Leo Futsal Club.

Matchfakta

Champions League

Leo Futsal Club – Vaengir Jupiters 8-2(7-0) 

Målskyttar, Leo: Saro Galstyan 4, Marko Radovanović, Matheus Ramires Cordeiro, Garegin Mashumyan, Edvard Mkrtchyan

Målskyttar, Vaengir: Kolbeinn Kristinsson, Georg Guðjónsson 

MISSA INTE: Här ser du Futsalmagasinets sändning från IFK Uddevalla-KMF Celik

1 KOMMENTAR

Det går inte att kommentera på denna artikel.