Alfredsson är redo för kvalet: ”Vi har stora chanser”

Klockan 19.30 sparkas bollen igång i Agnebergshallen när IFK Uddevalla spelar sin första match i det preliminära Champions League-kvalet. Motståndare i premiärmatchen blir KMF Celik NK och när matchen spelas så gör Uddevalla det med Mikael Alfredsson som nygammal tränare.

– Det börjar bli en vanesak. Jag slutar inte för att det är tråkigt utan tiden räcker inte till, säger Alfredsson i programmet Studio FM.

Han har tidigare gånger lämnat tränarposten men sedan kommit tillbaka, så även denna gång. Han hoppade denna gång in när Lalo Rojas fick lämna tränarposten på grund av jobbändringar i schemat, och denna lösning gäller endast över kvalet. Alfredsson gör nu sin tredje sejour som tränare i laget och det är ingen konstighet. IFK Uddevalla är som ett hem för honom.

– Det är min andra familj, den betyder jättemycket för mig. Man mår alltid bra här men man blir också arg och ledsen. Allt det där man har i en familj.

LÄS ÄVEN: Robert Bagger och hans IFK Uddevalla är redo för europa

Förra säsongen kvalade Uddevalla till dåvarande UEFA Futsal Cup, där de föll mot Regensburg i den avslutande gruppspelsmatchen. Han tror att laget har en god chans att aspirera på gruppsegern även denna säsong.

– Jag tror att vi har stora chanser. Vi har i princip samma trupp som förra säsongen, det har kommit några nyförvärv. Kärnan är kvar och de har fått en bra uppladdning i Danmark och många träningar ihop.

Han fortsätter:

– Det känns som att det är ett slipat gäng som utvecklats ännu mer. Jag tror att våra chanser är stora men det vet vi inte förrän vi är där i hetluften. Det känns bra.

MISSA INTE: Se premiäravsnittet av Studio FM

TV: Här ser du Futsalmagasinets sändning från IFK Uddevalla-KMF Celik onsdag kväll

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img