IFK Uddevalla vann premiären – hattrick av Al Mouti

På onsdagskvällen gick IFK Uddevalla in i den preliminära Champions League-kvalet som spelades hemma i Agnebergshallen. Motståndare i Uddevallas premiär var KMF Celik NK från Montenegro.

Publiken som hade hittat till arenan fick bevittna en tillknäppt inledning, och efter knappt tre minuter så öppnar Drašković målskyttet för Celik.

Uddevalla försöker att komma ikapp men har svårt att skapa något konstruktivt mot ett Celik som försvarar sig bra. De får till ett par chanser som inte leder någonstans. Celik är dock nära att göra 2-0 efter att Bajović blivit frispelad men missat buren.

Med knappt sju minuter kvar till paus tar ett frustrerande Uddevalla timeout, vilket ger effekt och en kvittering till publikens stora glädje. Med blott en sekund kvar till paus gör Al Mouti 2-1 för Uddevalla som kan gå till paus med en skön ledning.

LÄS ÄVEN: Leo Futsal Club gjorde proccesen kort mot Vaengir Jupiters

Den andra halvlekens inledning är en jämn tillställning, men det är Celik som tar initiativ med mycket försök till avslut. Sex minuter in i halvleken utnyttjar Uddevalla ett misstag och Berisha kan öka på hemmaledningen.

I mitten av halvleken får Celik en frispark som de förvaltar på allra bästa vis, där en variant  når Spasojević vilket ger en reducering.

Med fyra minuter kvar av matchen tar Celik en timeout och tar därefter in en joker för att jaga kvittering. De lyckas inte dra nytta av övertaget och Uddevalla kan vinna sin premiärmatch med 4-2, efter att Al Mouti fullbordat sitt hattrick i slutminuten.

Matchfakta

Champions League

IFK Uddevalla Futsal – KMF Celik NK 4-2(2-1)

Målskyttar, Uddevalla:  Mahmoud Abed Al Mouti 3, Granit Berisha

Målskyttar, Celik: Milovan Draškovi, Marko Spasojević


Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img