Alfredsson hintar om fortsättning: ”Cypern är fint”

0
Mikael Alfredsson. Foto: Markus Alexandersson

Mikael Alfredsson och Jonas Karlsson tog i fjol SM-guld med IFK Uddevalla Futsal, men båda tackade också för sig därefter. Tiden räckte inte till för tränarduon där både jobb och familjer behövde prioriteras.

Lalo Rojas tog över, men tvingades inför det nyligen avslutade Champions League-kvalet att kasta in handduken på grund av förändrade arbetstider. In då klev succéduon Alfredsson/Karlsson, men bara tillfälligt. När SFL senare i höst drar igång är det inte aktuellt för någon av dem att leda laget.

HÖJDPUNKTER: Så såg det ut när IFK avancerade i CL

Det blev dock avancemang i Champions League för IFK:s del, och om en månad väntar resa till Cypern för spel i main round. Kanske blir huvudtränare Alfredsson kvar tills dess.

– Det måste jag diskutera med min arbetsgivare och min familj såklart. Det ska passa in på många plan och jag kan inte dela på mig tyvärr. Det hade ju varit tråkigt att missa spelet på Cypern, jag har varit där några gånger men aldrig spelat futsal. Cypern är jättefint, säger Mikael Alfredsson till tidningen Bohusläningen.

– Jag säger som jag brukar göra: Jag har aldrig slutat för att det är tråkigt, utan för att tiden inte funnits. Och finns tiden så åker jag med till Cypern.

Klart: Här är IFK Uddevallas motståndare i Main round

Harry Gerd är sportansvarig i klubben, och säger till samma tidning att förhoppningen är att Mikael Alfredsson och Jonas Karlsson är kvar på posten över main round.

– Det är vårt huvudspår då Micke och Kalle fungerar bra ihop. Efter en sådan här framgång finns ingen anledning att förändra någonting samtidigt som det återstår mycket praktiskt arbete.