Debutanten om uttagningen: ”Är en dröm som gått i uppfyllelse”

Viktor Janssons futsalkarriär har gått spikrakt uppåt under den senaste tiden. Under fjolårssäsongen fick han på riktigt chansen i Torslanda IK och tog den. Till den här säsongen valde han att lämna för det svenska mästarlaget IFK Uddevalla Futsal.

Nyligen avancerade Uddevalla vidare i Champions League. I Marcus Gerds sjukfrånvaro spelade Jansson två av tre matcher och stod för fina insatser i målet. Och i samma Gerds frånvaro i landslaget kommer nu även chansen där, när Sverige möter Frankrike i slutet av månaden. Det har varit rätt bra veckor under den senaste tiden för 21-åringen.

– Det är en dröm som har gått i upplevelse, men också ett kvitto på att jag har gjort det bra. Jag har strävat efter det här i flera år, säger Jansson till tidningen Bohusläningen.

Nyförvärvet njuter av avancemanget: ”Stort som fasen”

Ytterligare sju spelare från IFK är uttagna i den trupp som reser till Gävle för dubbellandskamp mot Frankrike 25 och 26 september.

– Det känns väldigt roligt. Frankrike är en stor nation och ligger lite längre fram i utvecklingen än oss. Men vi ska nog kunna stå upp mot dem.

LÄS OCKSÅ: Uddevalla-kaptenen stolt efter avancemanget

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img