Foto: Markus Alexandersson

Viktor Janssons futsalkarriär har gått spikrakt uppåt under den senaste tiden. Under fjolårssäsongen fick han på riktigt chansen i Torslanda IK och tog den. Till den här säsongen valde han att lämna för det svenska mästarlaget IFK Uddevalla Futsal.

Nyligen avancerade Uddevalla vidare i Champions League. I Marcus Gerds sjukfrånvaro spelade Jansson två av tre matcher och stod för fina insatser i målet. Och i samma Gerds frånvaro i landslaget kommer nu även chansen där, när Sverige möter Frankrike i slutet av månaden. Det har varit rätt bra veckor under den senaste tiden för 21-åringen.

– Det är en dröm som har gått i upplevelse, men också ett kvitto på att jag har gjort det bra. Jag har strävat efter det här i flera år, säger Jansson till tidningen Bohusläningen.

Nyförvärvet njuter av avancemanget: ”Stort som fasen”

Ytterligare sju spelare från IFK är uttagna i den trupp som reser till Gävle för dubbellandskamp mot Frankrike 25 och 26 september.

– Det känns väldigt roligt. Frankrike är en stor nation och ligger lite längre fram i utvecklingen än oss. Men vi ska nog kunna stå upp mot dem.

LÄS OCKSÅ: Uddevalla-kaptenen stolt efter avancemanget

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.