Lagkaptenen stolt: ”Det här var min livs match”

0
Foto: Krister Melin

Om exakt en månad väntar fortsättningen i Champions League för IFK Uddevalla Futsal. Gruppsegern i preliminary round säkrades under lördagen efter seger mot Leo Futsal Club.

Nästa steg är main round, och där väntar cypriotiska Apoel Nicosia, Aqua e Sapone från Italien och FC Mostar från Bosnien & Hercegovina. Matcherna kommer att spelas på Cypern.

SE OCKSÅ: Höjdpunkterna från den avgörande matchen

Segern mot ett vasst Leo var långt ifrån självklar, och man slet in i det sista. När slutsignalen gick var det eufori i Agnebergshallen. Lagkapten Granit Berisha har knappt fattat att man gjort vad man gjort.

– Jag måste erkänna att jag inte tagit in det riktigt än. Matchen är vunnen och det känns så jäkla underbart, men att man är i main round i Champions League har man inte fattat än, sa han kort efter slutsignal.

Vad tycker du om matchen?

– Först och främst min livs match. Det var nervöst i början, men sedan släpper det och då är det fullt fokus på vad vi ska göra. Gör vi det vi ska vet vi att vi är svårslagna. Det här är det bästa motståndet vi stött på, riktigt jävla bra var dem faktiskt. Sedan är vi snäppet bättre, vi har skärpa och tålamod. Det vinner vi på.

LÄS ÄVEN: IFK:s matchhjälte: ”Inget man kunde föreställa sig”

IFK fick i en slitsam match annars en ypperlig start. Kristian Legiec hittade nätet två gånger om inom bara loppet av några minuter.

– En drömstart. Legiec gör både ettan och tvåan och sedan har vi många fina chanser som vi hade kunnat stänga matchen på.

Ja, IFK-chanser fanns det gott om. Riktigt bra var de också. Men i de lägena fanns inte det lilla sista, och frågan är om det var av nervositet och att man visste betydelsen av att göra mål i det skedet?

– Vet inte om man hinner tänka på det, utan det är nog snarare trötta ben som skyfflar iväg en halvdålig passning. Jag tycker ändå att det ger något positivt att vi hela tiden kände att hur duktiga de än är skapar vi farliga lägen. Vi vet att vi kommer få chanser.

Du sa att det var din livs match. Var det också din livs jobbigaste match sett till hur mycket du och dina lagkamrater slet där ute?

– Ja, precis, det stämmer bra. Det finns inget lugn i någonting vi gör i den här matchen, utan de sätter en stenhård press och vi hinner aldrig vila med bollen. Vi är inte vana att bli satta under en sådan här extrem press, det är inga lag i SFL som satt den pressen som de gjorde. Vi löste det stundtals bra, men vi sa också att vi inte chansar om vi inte har någon att slå den på. Då är det bättre att skicka iväg den.

Jag kan också tänka mig att de avslutande minuterna var nervösa?

Ja, herregud, mina jobbigaste minuter i livet. Det var verkligen jättejobbigt. Men lugnet och pigga ben inne på plan är ett måste mot ett sådant här motstånd. Det går inte att springa runt där inne och vara trött, då straffas man direkt.

IFK Uddevalla Futsal vann alltså grupp C i preliminary round före Leo Futsal Club. Där bakom kom KMF Celik och Vaengir Jupiters. Om en månad väntar spel i main round på Cypern.