Nyförvärvet njuter av avancemanget: ”Stort som fasen”

Marcus Gerd stod för den stora hjälterollen när IFK Uddevalla säkrade gruppsegern i Champions League-kvalet i lördags.

Matchhjälten om avancemanget: ”Inget man kunde föreställa sig”

I skuggan av den duktige landslagsmålvakten så har en annan målvakt börjat göra sig ett namn i det blåvita laget. Han heter Viktor Jansson.

– Jäteroligt, stort som fasen, säger Jansson till Futsalmagasinet efter att hans lag säkrat avancemang till main round i Champions League.

Det är lätt att känna hans glädje. Han värvades inför den här säsongen från Torslanda IK, och nu när Marcus Gerd blev sjuk inför kvalet så fick han ta plats som förstemålvakt. Resultatet blev två starka insatser som resulterade i segrar.

– Det känns bra. Det kändes nervöst inför matchen mot Celik. Jag har aldrig mött något europeiskt motstånd förut förutom i Nordic cup, så man visste inte hur man stod sig i tävlingssammanhang.

LÄS OCKSÅ: ”I Champions League hejar vi på svensk futsal” 

Hur kändes debuten?

– Det var jäteroligt att få spela. Det är ett så stort publikhav här i Agnebergshallen och med den medgång vi får från läktaren så var det jätteroligt.

Inför den avslutande matchen i gruppen så var Gerd tillbaka i laget och likaså i målet. Jansson skulle få bevittna matchen från sidan och han fick se när Gerd blev matchhjälte i slutminuten då han räddade en långstraff.

– Jag kan inte säga att jag ljuger att det inte var nervöst när Legiec drog på sig den sjätte foulen i slutet av matchen, men det kändes samtidigt lugnt och säkert, säger han och fortsätter:

– Marcus visar varför han är Sveriges bästa målvakt.

LÄS MER: Lagkaptenen efter avancemanget: ”Min livs match”

Han passar på att hylla sina kollegor i målvaktsteamet.

– Med all den träning som Andrés Moncada har lagt på oss målvakter så står alla vi tre på en stabil plattform.

Hur viktigt är det att ha duktiga målvakter och målvaktstränare runt dig?

– Jätteviktigt. Det var en anledning till varför jag kom hit och redan efter en och en halv månad så har det gett resultat, avslutar han. 


Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img