Etéus tvekar om framtiden: ”Tappat suget”

Mathias Etéus är en av svensk futsals största med 34 A-landskamper i futsallandslaget. Han har även varit en stor del i IFK Göteborg Futsals två SM-guld.

Inför säsongen 2016/2017 tvingades han dock lägga skorna på hyllan. Han hade dragits med en skada i knät under en längre tid, och smärtan blev allt mer påtaglig.

En säsong utan futsal full av återhämtning och uppbyggnad gjorde dock att 28-åringen kunde göra comeback i Blåvitt i fjol. Det blev en riktigt stark säsong och med sina 16 mål i serien placerade han sig själv på en andraplats i skytteligan, och sitt IFK på en slutspelsplats. Väl i kvartsfinalen tog det dock stopp där succélaget Nacka Juniors gick vidare efter straffläggning.

Han togs efter succésäsongen ut av Stufs, stiftelsen för utveckling av futsal i Sverige, till årets spelare.

ÅRETS SPELARE: Mathias Etéus

Därefter har tankarna varit många hos Mathias Etéus. Han säger så här kring hur han känner inför den stundande säsongen:

– Svårt att säga faktiskt. Jag tappade suget ganska direkt efter förra säsongen och har inte riktigt hittat tillbaka. Landslaget motiverar mig men inte klubblagsspel just nu, säger han.

LÄS MER: Etéus nöjd efter Kroatien-lägret

Han valde dock nyligen att tacka nej till landslagets dubbellandskamp mot Frankrike i slutet av september.

– Ja, jag kunde varit egoistisk och åkt med nu utan att säga något till Lasse och Matija. Men sen när nästa läger kommer i oktober och jag då inte vill vara med alternativt inte spelar i något lag, vad är skillnaden då? Då hade jag ju kunnat vara med i landslaget för alltid även om jag inte hade haft någon klubb.

– Så jag valde den schyssta vägen mot Lasse och Matija och gav dem möjligheten att förbereda sig på att jag kanske inte kommer vara tillgänglig längre fram heller.

Ännu har han inte bestämt sig kring framtiden, och inte heller om han blir kvar i Blåvitt.

– Vi får se vad som händer när serien drar igång, suget brukar komma då, säger han och avslutar:

– Men det är svårt när man inte hittat något lag där man trivs och bara kan vara spelare. Oavsett var jag hamnar så blir det en tränarroll i och med min kunskap.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img