Det drar ihop sig – en ny säsong närmar sig

Vi går en mycket spännande höst till mötes. Säsongen kan egentligen räknas som att den redan är igång, då vi i augusti fick se både det svenska damlandslaget i jakt på EM och IFK Uddevalla Futsal som krigade sig vidare i Champions League. För Uddevallas del väntar main round i början av augusti på Cypern.

Utöver det avslutade damlandslaget sitt main round-spel i EM-kvalet. Det blev tyvärr inget avancemang där, men det har varit en häftig resa att följa.

Herrlandslaget går in i den här säsongen i slutet av den här månaden när det vankas dubbellandskamp i Gävle. Motståndet kommer Frankrike att stå för. 

Sedan, i mitten av oktober, drar det som många går och väntar på: SFL. Sveriges högstaliga i futsal för herrar har gjorts om en hel del, och i år är det en nationell liga med 14 lag. Det som innan var två ligor, en norr och en söder, är nu passé och det kommer spelas som en rak serie utan slutspel.

Utöver en mycket spännande säsong i SFL, svenska futsalligan, kommer damernas RFL bli mycket spännande att följa i år. 

Ja, ni hör ju. Det kommer bli en säsong utöver det vanliga. 

Mycket händer i denna fantastiska sport. Sverige tar väldigt stora kliv framåt i utvecklingen, och det gör väldigt många andra länder också. Så det gäller att Sverige fortsätter hålla den här takten för att vi inte ska hamna för långt efter. Tåget börjar få upp en hög hastighet, och Sverige vill vara ombord.

I Danmark går också futsalen starkt, och i december i fjol ställdes just Danmark mot Sverige i Nordic Cup. Den gången vann Danmark med uddamålet, och det var väl egentligen ingenting mer med det. Fram till nyligen…

Det har varit lite kaos i Danmarks fotbollsförbund, och när det danska fotbollslandslaget skulle spela mot Slovakien fick en stor del av det danska futsallandslaget chansen.

Det blev en händelse som gav eko världen runt, och visst gjorde det att futsalfantaster såg fram emot att se vad de danska futsalspelarna kunde åstadkomma. Den väldigt oerfarna spelartruppen gjorde dock också att oddsen på Slovakien rasade, medan danskarnas odds höjdes till skyarna. Ingenting konstigt i och för sig, då väldigt många valde att lägga sina pengar på slovakerna.

Det fanns dock några bettingsajter som hade kvar ett hyfsat odds på en slovakisk seger, och där kunde man gräva guld om man hade tur. Slovakien vann naturligtvis matchen, dock blev det ”bara 3-0” och en av danskarna som spelade matchen krävde ”fri bar efter den uteblivna överkörningen”.

Den kassaskåpssäkra segern innebar guldregn för många spelare, och det var ett exempel på att det gäller att hitta rätt bolag innan man lägger sina slantar. För att vara helt säker var man hittar bäst odds och bonus gäller det att jämföra de olika sajterna. Vissa sajter kan erbjuda en riktigt bra välkomstbonus, och det sitter ju aldrig fel.

Nu ser vi fram emot att hösten tar över mer och mer, för det ska spelas väldigt mycket futsal. En sport som växer så det knakar, och den resan följer vi med spänning.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img