Futsaloraklet: Säsongen är på G men också redan igång

Måste säga att damerna imponerar. Vilken futsal och vilka resultat. För mig har jag tidigare skrivit att jag trodde på damerna i år och som de har givit sig själva reklam på allra bästa sätt. Synd bara att sporten är så liten så inte SVT visade matcherna, för det var helt klart den roligaste futsal jag sett på mycket länge.

På herrsidan ser vi att Uddevalla har tagit kliv och vi håller tummarna för ytterligare triumfer i Europaspelet.

Sillysäsongen är igång och med en rak liga så tror jag spänningen är borta. Men enligt rykten är slutspel tillbaka redan nästa år.

Som vanligt är det mycket fokus vilka spelare som byter klubbar, då oftast i Stockholm, Örebro, och på västkusten. Helt klart är det att Uddevalla och Nacka än så länge är de stora sillyvinnarna.

Mitt sillytips kommer så småningom, men helt klart så är det redan nu flippvarning på fjolårskometen Nacka, att Uddevalla rullar hem sitt tredje SM-guld och att Strängnäs kommer få svårt att ta tvåsiffrigt i poängkolumnen. 

Lika säkert är det att det är utsålt i Örebro under första derbyt. Mina stora farhågor är att många lag har svag ekonomi och kommer att åka med små trupper på bortamatcher. Speciellt om laget redan är avsågade i toppen eller kontraktet redan säkrat. 

Mina drömmar att Uddevalla går till gruppfinal i Europaspelet och ändå inte är överlägsna i serien, att vi får en SM-final mellan Djurgården och IFK Göteborg i fullsatt globen och SVT visar matchen, och där Falcao vinner damfinalen över Örebro FC.

Vi ses i höstmörkret!

Futsaloraklet

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img