Norrköping vann säsongspremiären – Ayala hjälte

0

Borås AIK som har varit igång ett tag med sin försäsong, är just nu i Östergötland för en helgturné med två träningsmatcher på agendan, där Norrköping FK och KFUM Linköping står för motståndet.

På fredagskvällen spelades första matchen mot Norrköping som säsongsdebuterade. Bägge kom till spel med många färska ansikten men bland de kända så syntes bland annat Dino Palalilja, Irfan Delimedjac, Ricky Lundberg och Patrick Ayala på planen.

Åskådarna i Mässhallen fick se en försäsongsmatch med fart, böljande spel och målchanser. Trots målchanser så skulle det dröja ungefär 14 minuter innan Borås kunde ta ledningen. Norrköping kvitterar några minuter senare.

I den andra halvleken fortsätter lagen i samma linje men inte förrän i slutminuten kommer avgörandet. Norrköping får två långstraffar varav Palalilja räddar första straffen men kaputilerar vid det andra tillfället efter att Ayala överlistat han.

Matchfakta

Träningsmatch 

Norrköping FK-Borås AIK 2-1 (1-1)

Målen, Norrköping: Patrick Ayala 2

Målen, Borås: Elliot Sköld