Chamoun om Ektorps drömstart på resan: ”Ger oss en boost”

Inte var det längesedan den Norrköpingsbaserade klubben Ektorp Futsalklubb såg dagens ljus. Sedan dess har de redan hunnit visa att de menar allvar med sin satsning om att på snabbast möjliga sätt nå den svenska högstaligan.

Nyligen slog de SFL-klubben Hammarby med 2–1, och grundaren, och spelaren, Paul Chamoun var naturligtvis nöjd med att klubbens första träningsmatch slutade i seger.

– Vi ville ha en historisk första match mot ett SFL lag, och vi tackar Hammarby för att vi fick möta dom i den första matchen, Hammarby är ett bra lag så det var ett bra test för oss, säger han.

Segern kom trots att man knappt hunnit träna ihop.

– Vi har hunnit träna ett pass med varandra, men vi känner varandra sedan innan så vi kom med bra självförtroende in i den här matchen.

Chamoun var nöjd med hur hans lag uppträdde mot ett såpass bra motstånd.

– I den första halvleken kände vi på Hammarby eftersom att det var ett tag sedan den senaste matchen för många, så vi spelade lågt och kontrade. I andra halvlek ville vi köra med gasen i botten och sätta Hammarby under press, vilket gav resultat med ett mål. Sedan stod vi rätt defensivt och spelade vårt spel som räckte till vinst. Och vi vill återigen tacka Hammarby för en underbar match!

Finns det något som du tycker att ni måste bli bättre på inför nästa match?

Vi kan förbättra allt, vi har många som spelar futsal för första gången. Vi fokuserade på defensiven, så offensiven ska vi fortsätta jobba med och bli ännu vassare framför mål. Hammarbys målvakt Poya gjorde fantastiska räddningar men där måste vi kunna straffa dem ännu mer.

Hur mycket självförtroende ger en sådan här seger?

– Självförtroende har grabbarna alltid haft, men det är klart att vi får en boost av det här.

Nu väntar fortsatt träning inför starten i division 2 senare i höst. En serie de naturligtvis siktar på att ta hem. Inför dess kan fler träningsmatcher komma att bli av, och en ny match mot SFL-motstånd är redan bokat.

– Vi gästar Örebro FC 11 oktober, och förhoppningsvis kan vi få till en till innan serien startar.

Text: David Gerd & Erik Klint

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img