Norrköpings målspruta om uppmärksammade klubbytet: ”Projektet är unikt”

Futsalmagasinet skrev nyligen om den mycket uppmärksammade starten av föreningen Ektorp FK. Anledningen var att Norrköpingsklubben, som kommer att köra igång i division 2 till hösten, redan har ett helt gäng erfarna spelare i truppen. Bland annat grundaren Paul Chamoun, men också Ignatius Malki och Haris Sijaric från Norrköping FK.

Ignatius Malki har sprutat in mål för Norrköping i SFL, men kommer nu alltså att spela division 2-futsal i höst. Ett byte som fick många att höja på ögonbrynen.

– Projektet kring Ektorp Futsalklubb är unikt. Jag väljer att gå över till ett lag där jag är en del av organisationen, där jag är en del av ett kompisgäng från barnsben och där vi alla har samma mål och visioner. Det är lätt att nå framgång med en sådan organisation och jag är helt övertygad om att vi kommer vara i högstaligan om två år, och jag ser heller inte att gränsen tar slut där, säger Malki och utvecklar:

– Det kommer hända grymma grejer i framtiden. Utöver att hjälpa laget att gå upp till allsvenskan så vill vi även försöka få ungdomar att satsa på futsal. Jag ser att detta kan bli något stort i framtiden även för ungdomar och det är ingen tvekan om att jag vill vara med där. Klubben kommer ge mig lika mycket som jag ger den.

LÄS OCKSÅ: SM-tvåan reser till Danmark i helgen: ”En perfekt sparring”

Han fick även under fjolårssäsongen göra debut i det svenska landslaget. En upplevelse som naturligtvis gav mersmak. Dock kan ett sådant här divisionsbyte minska chanserna för spel i Blågult.

– Att spela för landslaget är det finaste man kan göra och jag vill spela varje gång det är landskamp. Oavsett om jag spelar division 2 eller SFL så kommer jag alltid att vilja bära landslagströjan. Mina chanser må minska nu, men jag blir inte en sämre futsalspelare för att jag går ner till division 2. Jag kommer alltid att ge 100 procent i matcher oavsett division eller landslag.

Vad tror du att Ektorp går för framtid till mötes? Vad kan ni åstadkomma?

– Vi har en bra organisation med en dröm och vision. Som ni kanske vet så är det flera spelare från SFL som är med i klubben. Spelare som Haris Sijaric, Paul Chamoun, Edin Sinanovic, David Chamoun har alla erfarenhet från den högsta serien. Inom två år kommer vi stå i SFL och vi kommer även ha hjälpt flera ungdomar att glädjas åt futsal, säger Malki som längtar efter att få komma igång.

En drömstart för Ektorp skulle enligt Malki vara att få visa upp sig på den stora scenen direkt.

– Jag hoppas att vi får till någon träningsmatch mot SFL-motstånd där vi kan visa var vi står, avslutar han.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img