Från Afrika till Örebro Open: ”Det är stort”

Precis som tidigare år kommer Örebro SK Futsal även i år att arrangera Örebro Open Futsal Cup som uppladdning inför SFL-starten. Lagen som är klara för spel i årets upplaga är förutom värden Skoftebyn Futsal, Afghanska FC, Rabie El Djazairi och så Sporting Clube de São Tomé.

Just det sistnämnda laget är ett speciellt sådant. De reser nämligen långväga för att delta i årets upplaga av turneringen.

– De kommer från en liten ö utanför Västafrika. Vad de håller för kvalité har jag ingen aning om, men ön är väldigt liten. Det är en ö med en stad. Jättekul att de sökt sig till oss, säger ÖSK:s Johan Ivhall.

LÄS OCKSÅ: Gais-spelaren klar för Torslanda

Hur hittade de hit?

– Vi har lagt ut reklam för cupen och de kontaktade oss. Flera klubbar i Europa som varit intresserade.

Hur känns det att ett lag reser så långt för er turnering?

– Det är stort tycker jag. Det är jättekul att de väljer och anstränger sig så för att komma hit. Det är ett kvitto på att vi gör det bra, och att Sverige är attraktivt att besöka. Många lag vallfärdar hit, servicen är bra i Sverige, säger Ivhall som tycker att det är ett steg i rätt riktning att lag från utlandet kommer hit:

– Man får utbyte av alla lag och vi kan inte bara titta i Sverige. Det är bara vi och Uddevalla som jobbar framåt känns det som. Ska man ta nästa steg gäller det att titta utanför boxen. Sporten växer så det knakar, och ska man göra det man ska gäller det att i alla fall snegla på de som är längre fram än oss.

LÄS ÄVEN: Blåvitt värvar duo från rivalen

Han avslutar:

Det är mycket att vinna på att de vill komma hit och visa upp sig, och sedan om de är bra eller dåliga vet jag inte. Men de lägger mycket krut på det, vilket är kvitto på att de är seriösa.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img