Mido inför kvalet: ”Bara för vi möter proffs ska vi inte backa hem”

0
Foto: Markus Alexandersson

Under tisdagen reser de regerande mästarna i IFK Uddevalla Futsal till Cypern, där man ska spela Champions League-kval under veckan. En spelare i laget som känner sig i form och längtar efter kommande uppgift är lagets succéspelare från den första rundan, Mahmoud ”Mido” Al-Mouti.

– Jag känner att alla i laget är väldigt taggade på den här resan vi har framför oss till Cypern. Vi vet att det inte är en lätt uppgift som väntar oss men ingen omöjlig, berättar Mido för Futsalmagasinet och fortsätter att berätta om sina tankar inför den kommande uppgiften:

– Bara för att vi åker till Cypern och möter proffs så ska vi inte backa hem och försvara oss. Utan man kan förvänta sig det man såg i den avgörande matchen mot Leo Futsal i Preliminary Round på hemmaplan i Agnebergshallen. En hög press, bra tempo och viljan att vinna. Gör vi det och det vi är bra på så är ingenting omöjligt.

LÄS OCKSÅ: Så ser du Uddevallas CL-matcher

”Mido” har visat en mycket fin form det senaste i klubblaget IFK Uddevalla. Det fick han kvitto på när han blev uttagen till det senaste landslagslägret i Gävle.

– Jag känner mig i en helt okej just nu men samtidigt vet jag att jag har mer att bevisa och det är något jag kräver av mig själv. Det gäller inte att vara för bekväm utan fortsätta att kämpa bara.

Vad hoppas du kunna bidra med?

– Jag tycker att jag bidrar med ett bra presspel, snabbhet och att jag alltid ger 100 procent för laget. Det enda som finns är att vinna till varje varenda pris, avslutar han med att berätta.