Örebrolag blir ÖSK:s damlag

I början av sommaren blev det officiellt att Örebro SK Futsal utökar sin verksamhet med ett damlag. Sedan dess har det skrivits om att damsatsningen varit i fara, något som dementerades från ÖSK:s håll.

Nu har ÖSK Futsal hittat en lösning för damlaget. Klubben skriver på sin hemsida att Scandinavian FC:s damlag i futsal kommer att spela under ÖSK:s flagg. 

– Mycket glädjande att vi idag kan gå ut med nyheten att Scandinavian FC Dam kommer gå in i vår organisation och bedriva den damsatsning som vi i och med kommande säsong drar igång. Vi hoppas på en rolig och givande första säsong och att den blir starten på en framgångsrik era för klubbens damlag, säger ÖSK Futsals ordförande Andreas Sers till hemsidan.

Scandinavian FC deltog förra säsongen i division 2 i Örebro som de slutade tvåa i. I skytteligan hade laget två spelare bland topp tre. Till denna säsong bli det fortsatt spel i den lokala futsalserien.

Malin Schneider som kommer att spela i ÖSK:s färger i vinter kommenterar lagets intåg i ÖSK.  

– Vi i Scandinavian FC Dam är väldigt glada över att ha blivit tillfrågade att bli ÖSK Futsals damlag. Det känns tryggt att ha en så pass stabil organisation som ÖSK Futsal bakom sig. Vi känner att det kommer ge oss de bästa förutsättningarna både på och utanför planen. Vi ser mycket framemot kommande säsong. 

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img