Oraklet tippar SFL: Plats 5–10

I år är det svårare än någonsin att tippa så det blir en djup trilogi med mina tankar om utgången i SFL i år.

I dagens blogg startar vi med plats fem till tio för att i nästa blogg röra bottenstriden, och så avslutar vi med topp fyra.

Vad jag lärt mig som SFL-tränare, coach, sjukvårdare, expert och kommentator är att en försäsong i futsal inte säger någonting.

Så till alla mina belackare njut av alla mina fel! Här kommer det:

5. IFK Göteborg
6. Skoftebyn
7. Linköping
8. Örebro SK
9. Torslanda
10. Djurgården

Göteborg är bra och hade kunnat komma på topp en topp fyra-placering men jag tycker vi har fem lag som kommer vara lite bättre än de andra nio lagen. Och jag har fått en känsla av att de andra fyra är starkare än Göteborg.

Sen har vi ett koppel av etablerade SFL-lag där Skoftebyn alltid är bra men har inte toppen som krävs och brukar vara sega på hösten. Linköping blir bara bättre och bättre för varje år men samma där: Dåliga på hösten. Örebro bygger nytt men räcker inte till för mer än mitten.

Torslanda dömde jag ut förra året men laget är ett stabilt lag på nedre halvan utan risk för botten. Lite i samma sits sitter Djurgården. Båda lagen spelar en klassisk 90-talsfutsal som gott räcker för kontrakt, men inte mer. Djurgården har även tappat några tongivande spelare.

I nästa blogg blir det plats elva till 14.

Vilka åker ut? Och så kommer en överraskande hyllning. Det vill ni inte missa.

Futsaloraklet

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img