KLART: Maravilla blir huvudtränare – lägger skorna på hyllan

IFK Uddevalla Futsals inledning av den här säsongen har varit intensiv. Anledningen är deltagandet, och avancemanget, i Champions League.

Det har även varit en intensiv period för ledningen i klubben. Utöver att de arrangerade Preliminary round hemma i Agnebergshallen så har tränarfrågan varit ett stort frågetecken.

LÄS OCKSÅ: Uddevallas tappade ledning till storförlust i sista matchen

Inför säsongen stod det klart att Lalo Rojas skulle ta över huvudansvaret efter Mikael Alfredsson som inte längre hinner med den sysslan. Men bara veckor inför det första kvalsteget i Champions League var Rojas tvungen att kasta in handduken på grund av ändrade arbetstider, vilket i sin tur gjorde att inte heller han skulle hinna med.

Lösningen blev att Mikael Alfredsson kom in igen och ledde laget under Champions League tillsammans med Jonas ”Kalle” Karlsson. I Main round som nyligen avslutades var Alfredsson kvar och hade till sin hjälp den förre spelaren Arlind Sadriu.

Alfredsson har dock varit tydlig med att han inte hinner med huvudtränarsysslan under kommande SFL-säsong, och därför har det febrilt jobbats efter en lösning – som nu är hittad.

LÄS OCKSÅ: Pescara som väntat vidare från gruppen

Hector Maravilla har länge varit en ledare i Uddevalla, och har tillsammans med Albert Hiseni redan styrt träningarna. Nu meddelar klubben att Maravilla blir ny huvudtränare i klubben med omedelbar verkan, och att han kommer lägga allt fokus på det. Därmed lägger Maravilla skorna på hyllan.

– Vi tror att detta kan bli riktigt bra, då Hector Maravilla är oerhört ambitiös och engagerad i sitt uppdrag, säger Uddevallas Tommy Rasimus i ett pressmeddelande.

Vidare skriver de att Albert Hiseni kommer fortsätta tillsammans med Maravilla i sin roll som träningskordinator. 

– Föreningens ambitioner för denna säsong är att försvara SM-guldet ännu en gång för att sedan för tredje året i rad få representera föreningen, staden och Sverige i Uefa Futsal Champions League 2019.

Klubben skriver att man nu hoppas på en långsiktig lösning i och med det här.

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img