Bita Bångens: ”Tråkigt att vi inte fick med oss krysset”

Torslanda IK förlorade sin premiärmatch under fredagskvällen hemma mot Borås AIK med 2–3 (1–2). Med i hemmalaget fanns en SFL-debutant vid namn Bita Bångens. Bångens är ett av Torslandas nyförvärv inför säsongen som kommer närmast från spel i divison 1-laget Nol IK.

Bita Bångens visade med sin storlek och styrka under matchen att han kommer bli ett offensivt hot för SFL-motståndarna denna säsong. Han höll i bollen bra, sprang och slet för sitt lag, spelade fram sina medspelare och skapade egna fina lägen. Fast något mål för spelaren med nummer 36 på ryggen blev det inte idag. Bita Bångens är en klassisk pivot som Torslanda kommer ha stor nytta av den här säsongen.

– Det är tufft och tråkigt att vi inte fick med oss krysset idag men Borås är ett bra lag. Vi har en del nya spelare i laget som var med idag som inte har spelat ihop så mycket. Det kändes ändå bra idag där ute på planen men det räckte tyvärr inte till, säger Bången till Futsalmagasinet.

LÄS OCKSÅ: Sent mål avgjorde matchen mellan Nacka och ÖSK

Trots den sura förlusten och inget mål i protokollet så var Bången ändå nöjd med sin insats med tanke på det starka motståndet de mötte.

– Kunde ha blivit något mål för min del. Det var synd att man missade de chanserna man fick men jag är ändå nöjd med första matchen, Borås är ju tippat som topplag i år, har jag hört.

Nu gäller det för Torslanda att ladda om ordentligt och skaka av sig förlusten för om en vecka är det dags för en ny drabbning, laget beger sig till Örebro för bortamatch mot Örebro SK Futsal.

– Det som krävs för att ta tre poäng i nästa match är att vi fortsätter att kriga på träningarna och att vi tränar mer på anfallsspelet. Har inte så bra koll på Örebrolagen de kommande matcherna men sätter vi defensiven och mer skärpa i avsluten så kan vi vinna.

Det som Bången uppmärksammade med att spela i SFL jämfört med i divison 1 är mer taktik och snabbare tempo.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img