IFK Uddevalla nollade Blåvitt i tillknäppt historia

En av premiäromgångens hetaste matcher i SFL var den som utspelade sig i Agnebergshallen under söndagseftermiddagen. IFK Uddevalla Futsal mot IFK Göteborg Futsal – en match som alltid blir spännande oavsett tabelläge och form på de båda lagen.

Mycket har hänt i Göteborg sedan i fjol och huvudtränare Mattias Rölling-Hallongren har jobbat hårt för att bredda truppen. Därför var det också flera SFL-debutanter på planen i det här mötet.

IFK Uddevalla har däremot kunnat bygga vidare på fjolårstruppen och fått in målvakten Viktor Jansson från Torslanda och Fehim Smajlovic från Borås.

Föga överraskande var det också hemmalaget Uddevalla som skulle göra matchens första mål. Bilal Moussa presenterade sig för hemmapubliken som säsongens första målskytt när han efter åtta minuter gett sitt lag ledningen.

Matchen inleddes annars i, som alltid när de här lagen möts, ett ganska högt tempo med mycket kamp.

LÄS ÄVEN: Enkel seger för Hammarby mot KFUM Linköping

Uddevalla skulle även få in 2–0, den här gången via Mergim Berisha, bara minuten senare.

IFK Göteborg var inte helt ofarliga, men hade svårt att komma till riktigt heta chanser. De fick till ett par farliga skott, men Marcus Gerd i Uddevallas mål kunde avvärja. Kollegan Christopher Solberg i den andra buren hade desto mer att göra, och manade på sina kamrater matchen igenom.

Gästernas landslagsspelare Nima Kadivar försökte och försökte, men det märktes att det saknades en hel del rutin i Blåvitt som ändå i mångt och mycket stod upp bra mot den regerande mästaren.

Den andra halvleken blev inte bättre än den första, utan det var en än mer tillknäppt historia och publiken bjöds inte på alltför mycket att glädjas åt. Uddevalla försvarade sin ledning halvleken igenom och Göteborg saknade spetsen för att ha något att hämta i den här matchen.

IFK Uddevalla Futsal–IFK Göteborg Futsal 2–0 (2–0)

Målen, Uddevalla: Bilal Moussa, Mergim Berisha