Rosenstam efter premiärförlusten: ”Tack för lektionen”

0

På onsdagskvällen gjorde Strängnäs FC debut i Svenska Futsalligan, detta efter att ha klättra två divisioner på lika många säsonger. Dock skulle starten i högstaligan inte sluta så roligt, utan hemmalaget Örebro FC kunde vinna den med 10-2.

– Nånstans hade vi kunnat förlorat med åtta bollar men nånstans måste vi ändå tacka Örebro för lektionen, för dem visar på en effektivitet som är väldigt vass, säger Strängnäs lagledare Robin Rosenstam i ÖFC:s livesändning efter matchen.

LÄS ÄVEN: Här är landslagstruppen mot Nederländerna

Trots storförlusten så är han nöjd med delar av matchen där han tycker att hans lag presterar bra. Han är också mindre nöjd med de inledande halvlekarna:

– Jag tycker att vi har 20-25 minuter där vi är nöjda, sen har vi en period på sex minuter. Vi får tre minuter i första och tre minuter i andra där vi går ner i tempo och slappnar av alldeles för mycket. Örebro får väldigt många mål på individuella misstag, konstaterar Rosenstam.

Nu väntar en hemmapremiär på lördag för Strängnäs del, och motståndet toppas med svenska mästarna IFK Uddevalla. Nykomlingarna får alltså den tuffaste start man kan få i serien.

– Det är klart att vi hade kunnat önska oss en mer mild start men samtidigt känner vi att det är ganska skönt att se hur vi står oss mot ettan och tvåan. Det kan ge oss ganska många kvitton på vad vi behöver jobba med för att nå vår målsättning att klara oss kvar, avslutar han.

MISSA INTE: Division 1-lag sänder samtliga hemmamatcher