Hedlund efter förlusten mot mästarna: ”Hade unnat grabbarna en pinne”

Under lördagen tog Strängnäs FC emot svenska mästarna IFK Uddevalla. Efter storförlusten mot Örebro FC så trodde nog många att det skulle bli en repris på detta.

Helt riktigt så blev det en målrik historia men denna gång så var nykomlingen med i matchen hade 5-5 innan Kristian Legiec avgjorde till mästarnas favör.

Micke Hedlund, tränare i Strängnäs är förståeligt besviken med poängtapp men är trots detta nöjd med sitt lags insats:

– Här spelar vi vårt spel. Det var lite nervöst första fem minuterna där vi inte vågar göra det vi ska göra, sen missar vi tok för många målchanser.  Vi har jättebra lägen och jag hade verkligen unnat grabbarna åtminstone en pinne idag, är hans summering av matchen.

LÄS ÄVEN: Strängnäs föll mot mästarna – Legiec matchhjälte

Efter att ha förlorat den första halvleken med 5-3, så klev nykomlingen in i den andra halvleken som ett nytt lag där de gjorde livet surt för mästarna. Hedlund berättar vad de gick genom under pausen:

– Vi ska värdera våra lägen när vi ska kliva på dem. I Örebro sprang vi bara och vimsar och vi har pratat om att vi inte ska spela så. Vi måste vara smarta i våran press och se när vi ska sätta våran press, och det tycker jag att vi gör idag, säger han och fortsätter:

– Uddevalla försökte med några varianter men jag tycker att vi läser av dem ganska bra och får stopp på dem. Tummen upp för vårt defensiva spel men återigen så måste vi sätta våra chanser.

Vad för signaler vill ni sända till era kommande motståndare efter denna match?

– Att vi är här för att stanna. Vi vill det här och vi älskar det här. Vi ska ha rätt respekt för lagen men vi ska göra våran grej och när vi gör våran grej så är vi bra. Vi ska vara jobbiga att möta.

Någon som du vill hylla från matchen?

– Jag tycker att Martin Modin i vårt mål gör det otroligt bra. Han gör några otroligt bra räddningar, säger Hedlund som även avslutar med att hylla kollektivet.

MISSA INTE: Höjdpunkterna från IFK Uddevallas seger mot Strängnäs

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img