Nacka segrare i Stockholmsderbyt

Efter att ha besegrat KFUM Linköping med 5-0 på bortaplan, var det idag dags för hemmapremiär i Eriksdalshallen för Hammarby IF FF. För motståndet stod Stockholmskonkurrenten Nacka Juniors FF, som även de kom från en premiärseger mot Örebro SK.

I veckan presenterade Nacka en ny värvning i form av målvakten Rikard Strobl, och han skulle visa sig spela en avgörande roll i sin debut.

Knappt hann åskådarna sätta sig ner innan Nacka Juniors tog ledningen i den 2:a minuten. Som ytterligare salt i såren var det den före detta Hammarby-spelaren Andreas Dahl som stod för målet.

Hammarby återhämtade sig dock, och kvitteringen kom rättvist i den 6:e minuten genom Michel Basberber. Nacka skulle dock gå till halvtidsvila i ledning efter att Lamin Sanneh tryckt in 1-2.

LÄS ÄVEN: Halmstad tog första pinnen i SFL

Hammarby inledde den andra halvleken med ny energi, men likt den första halvleken skulle Nacka göra ett tidigt mål. Alexander Roka fick till en drömträff, och Poja Tahmi-Masoleh i Hammarby-målet kunde bara titta på när bollen seglade in i krysset.

Efter detta inleddes ett starkt forceringsförsök från Hammarby men nya målvakten Strobel räddade Nacka Juniors gång på gång.

Hammarby valde att plocka ut målvakten och spela 6-mot-5 de sista minuterna, men istället kunde Stefan Ostojic påpassligt placera in 1-4 och punktera matchen. Nacka Juniors har nu inlett SFL med två raka segrar, och kan för tillfället kalla sig bäst i Stockholm.