Gunniess världsrekord i futsal

 I samarbete med med Lottoland:

För lite mer än ett år sedan slogs Guinness världsrekord ifutsal, då en grupp av Tranmere Rovers spelare och supportrar spelade 50timmar non-stop futsal för att tjäna ihop pengar tillvälgörenhet.  Laget bestod avlagkamrater, supportrar, personal och tre spelare från tjejlaget TranmereRovers i England.

Eventet som var arrangerat av Andy Doyle startades som ett initiativ för att samla ihop pengar för The Lee Knight föreningen som skapades i minne till Lee Knight. Lee var grundaren för och styrelseledamot för Tranmere Rovers Disabled Supporter Association, vars syfte gick till att se till att skapa handikappvänliga faciliteter för funktionsnedsatta supportrar. Redan i 2015 så var Lee organisatör och anledning till det första rekordet i futsal som även då gick in i Guinness rekordbok. Tranmere Rovers futsalslag hade några veckor tidigare överraskad Lees bror, Mike Knight med att få äran att leda laget under världsrekordet som deras lagkapten. Mike har även sedan varit lagkapten för Tranmere Rovers och fått beröm för sin starka ledarskapsstil där integritet och sammanhållning står högst på listan över anledningar till framgång.

Bara några få veckor tidigare hade världens längsta futsal match enligt Gunniess rekordbok spelats, då ett Kanadensiskt lag hade spelat en futsalmatch i 43 timmar. Den 50 timmar långa matchen spelades med riktiga futsalregler där varje lag har 12 spelare, med 5 stycken på plan. Men i denna match var det inga halvlekar eller pauser, då rekordet var satt att spelas i 50 timmar utan stop. Däremot fanns det mat, dryck och sömn i form av tält för avbytarna.

En annan rekordvinst som också gick in i Guinness rekordbok, var när 36-åriga Christina från Berlin vann 90 miljoner Euro när hon satte alla rätt på Eurojackpot. Denna vinst klassades som Gigantisk (online) prispott i Guinness World Rekords lista då det är världens hittills största spelvinst online.

Christina som vid tillfället jobbade som städerska, spelade på Eurojackpot från sin mobil, lyckades in bara vinna jackpotten utan även komma med i Guniess Rekordbok. Eurojackpot är ett Europeiskt lotto som spelas varje fredag och där man väljer ut 5 nummer mellan 1 och 50 och även två stycken stjärnnummer mellan 1 och 10. Som spelare är man garanterad en jackpot på 85 miljoner och som kan stiga upp till 90 miljoner kronor.

Så det visar sig finnas flera sätt att komma med i Guinness rekordbok – antingen via lottospelande eller frivillig utmaning. För tack vare Christinas hopp om att satsa på ett av Europas populäraste lotton och med Mike Lees och Andy Doyles osjälviska agerande för att hedra Lee Knight med världens längsta futsalmatch, kan de nu alla känna sig hedrade att minnas som rekordvinnare i Guinness Rekordbok.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img