Utländska gäster på besök när Norrköping Futsal 5 Trophy ska avgöras

Imorgon smäller det ute på Östgötaslätten när den första upplagan av Norrköping Futsal 5 Trophy ska avgöras.

Det är just nu uppehåll i de olika serierna runt om i landet. Division 1 drar exempelvis igång i Januari och SFL har haft ett landslagsuppehåll men återupptar ligaspelet redan på annandagen. Trots detta så råder det ingen brist på futsal för den som har abstinens precis innan Julafton.

Under lördagen den 22 december spelas nämligen premiärupplagan av Norrköping Futsal 5 Trophy som spelas ute i Åby Arena. Tävlingen arrangeras av Norrköping FK och Norrköpings IF Bosna.

Ursprungligen så hade cirka 22-23 lag anmält sig men i slutändan så kommer 16 lag till spel då en del lag blev tvungna att lämna återbud av olika orsaker.

MISSA INTE: Futsalmagasinet sänder från Norrköping Futsal 5 Trophy

Bland de anmälda lagen så finns det flera riktiga lag som Rågsveds IF, Alegria FC och och FC Assyriska Örebro som har division 1-ambitioner men också olika kompisgäng finns med i startfältet. I Alegria spelar bland annat Enis Ahmetovic som har ett förflutet i Stallarholmens SK, och i Assyriska finns det en hel del rutin. Spelare som Dildar Caliskan, Fredrik Johnsson och Christoffer Skoog har representerat Assyriska under den aktuella säsongen i division 2.

Bland annat landslagsspelaren Gustav Rydberg har satt ihop ett lag med namnet Casablanca men också Muffe Bajraktarevic har byggt ett lag med flera meriterade namn. Hans lag heter Smurfarna vilket är ett namn som han använde redan på 90-talet när han deltog i diverse inomhusturneringar.

Turneringen har också kryddats med två utländska lag i Oslo Futsal från Norge och Grand Prix från Serbien.

Spelschema

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img