Strängnäs är redo för premiären: ”Vi har ett bra lag som kommer att bli bättre”

0
Foto: Strängnäs FC

Förra säsongen deltog Strängnäsklubben IK Viljan Strängnäs i RFL. Den säsongen slutade dystert efter att de dragit sig ur serien.

Till denna säsong har IK Viljan ersatts av Strängnäs Futsal Club som ska representera den lilla orten i damernas RFL, vilket betyder att SFC både har herrar och damer i högstaligan.

Damlaget har sedan tidigare avverkat en träningsmatch mot Hällbybrunns IF som de vann med 6-4.  Huvudtränare Magnus Björk är nöjd med vad hans lag har åstadkommit på träningarna under försäsongen:

LÄS ÄVEN: IFK Uddevalla storsatsar inför RFL

-Vi har haft riktigt bra fart på träningarna och känner att vi närmar oss hur vi vill spela anfall och försvar. Truppen är idag på femton spelare och består av olika spelartyper som kommer komplettera varandra utmärkt, säger han till klubbens hemsida.

Imorgon inleder Strängnäs RFL Västra Svealand hemma i Tomashallen, då Stuvsta IF kommer på besök. Björk delar med sig av sina tankar inför seriepremiären:

-Jag vet att vi har ett bra lag som bara kommer att bli bättre och bättre ju mer vi får spela ihop oss. Vart vi står idag får vi se nu på söndag. Det ska bli intressant. Kul att det är igång, säger han och fortsätter:

-Tror det blir en jämn match med en hel del delikatesser och snygga mål.

LÄS ÄVEN: RFL Västra Svealand