INFÖR SÄSONGEN: RFL Västra Svealand

0
Foto: Krister Melin

En ny säsong av damernas Regionala Futsal Liga är nu igång. Falcao FC är regerande mästarinnor och damlandslagets framgångar i EM har gett ringar på det svenska futsalvattnet. Futsalmagasinet har gått genom de olika damserierna, och denna gång bekantar vi oss med en ny serie. 

Det händer saker på fotbollsförbundet, serien Norra Götaland och Norra Svealand har inför denna säsong försvunnit. Istället har serien Västra Svealand tillkommit. Denna femlagsserie har lag från Stockholm, Närke och Södermanland, både nya som gamla bekantingar.

Sätra SK tillhör den sista kategorin. Dem är fotbollsklubben som varvar spel i division 1 med futsal på vintern och de gör det bra där ett SM-silver finns i prishyllan. De deltar också i många turneringar med gott resultat.

Förra säsongen slutade de tvåa i RFL Norra Svealand bakom Lindahl FF. Denna säsong vill Linda Lundström, Linn Miskulin och de andra i laget självklart vara med och ta en av de åtta slutspelsplatserna.

Örebro FC är nykomlingen i RFL som vill vara herrlagets motsvarighet, dvs ett lag som levererar på planen och får Örebroarna att gå man ur huset till Gamla Idrottshuset.

I truppen hittas Emma Tivemo som debuterade i landslaget tidigare detta år. Under försäsongen har KFUM Linköping och IF Eker besegrats med klara siffror.

Stuvsta IF är likt Sätra SK ett fotbollslag som dock lirar i divisionen under kollegorna, dock så är dem inte främmande för futsal. De vann Stockholmsserien förra säsongen. Håll ett öga på Iselin Shum.

Förra säsongen deltog IK Viljan från Strängnäs i RFL, men efter ett tag drog de sig ur från seriespelet.

I år ska Strängnäs som ort ta revansch fast med Strängnäs FC:s hjälp. Föreningen vars herrlag lirar i SFL, valde att starta upp ett damlag inför denna säsong.

Sköllersta IF från Örebro deltog förra säsongen i RFL Södra Svealand som blev en utskälld historia med lag som drog sig ur serien. Laget får denna säsong klara sig utan Rebecca Vilén som kommer att representera Örebro FC.

Fakta: RFL Västra Svealand

Deltagande lag: Sköllersta IF, Strängnäs FC, Stuvsta IF, Sätra SK, Örebro FC och IF Ekerö Örebro(Utgår)

Lag som lämnar: IF Ekerö Örebro

Premiäromgången

13.30: Sätra SK – Sköllersta IF
15.15: Strängnäs FC – Stuvsta IF

Premiäromgången spelas den 28 oktober.