IFK Åkullsjön vill fortsätta att klättra: ”Vi har också något”

IFK Åkullsjön är laget från den lilla bygden med samma namn i Robertsfors kommun. Dem är också doldisen som under flera säsonger har smygit runt i toppskiktet av svensk damfutsal, där en bronspeng från 2015 finns i prishyllan.

Förra säsongen nådde IFK Åkullsjön semifinal där de ställdes mot dåvarande mästarinnorna Lindahl FF, en match som gick till förlängning och som Lindahl sedan vann efter många om och men.

Trots besvikelse över förlusten så fanns det även en stolthet över prestationen.

-Vi gav dom verkligen en match! Vi på ledarsidan kan inget annat än att känna stolthet över detta gäng. Helt klart den bästa match vi någonsin spelat, skrev klubben på sin Facebook-sida några timmar efter semifinalen.

LÄS ÄVEN: RFL Norra Norrland

Lagets spelande tränare Mia Lindgren minns tillbaka till den matchen där hon instämmer med Facebook-statusen:

-Vi spelade bra och vi spelade jämt. Vi vek aldrig ner oss utan vi höll till det sista och vi hade några lägen i slutet innan förlängning. Det var en rolig match, men det hade varit roligare om vi hade vunnit, säger hon och fortsätter:

-Efter den matchen visade vi att lilla Åkullsjön har något att göra i toppen.

Nu står IFK Åkullsjön redo för en ny säsong, denna gång i RFL Norra Norrland, där Clemensnäs IF återfinns i serien. Lindgren berättar att förra säsongens framgång har motiverat laget till att ta ännu flera kliv framåt:

-Det går bättre och bättre för oss och alla är taggade. När man har varit där uppe och fått slagits om medaljerna, då känner vi att vi också har något och då blir man triggad att vilja bli ännu bättre.

LÄS ÄVEN: IFK Uddevalla storsatsar inför säsongen

Hon berättar att de har tränat ett tag samt haft en träningsmatch mot Ersmarks IK som de vann med 6-1.

-Då fick man testa för vi har fått in flera spelare i år. Det är alltid bra med träningsmatcher för då kan man se vad som behövs göras. Hoppas vi är bättre tränade i år, säger Lindgren skämtsamt.

Vad kan publiken förvänta sig av IFK Åkullsjön denna säsong?

-Jag tror att de kommer att få se ett mer rörligt och variationsrikt spel. Det har vi tränat mycket på. Hon fortsätter:

-I och med att vi har spelat futsal i så många år så blir man så trygga i ett spelsätt, men nu känns det som att vi måste prova lite nya varianter.

Bästa målskyttar förra säsongen blev Julia Larsson och Sandra Vikström som tillsammans gjorde 21 av lagets 57 mål i RFL Södra Norrland. I år hoppas Lindgren att hela laget ska ta ansvar:

-Vi är ett ganska jämt lag i år. Jag hoppas att hela laget ska bära varandra, det känns som att vi har så många som kan ta tag i taktpinnen.

Klockan 12.30 på söndagen står laget redo för sin första seriematch för säsongen, där Clemensnäs IF står för motståndet. En potentiell seriefinal, som Lindgren ser fram emot:

-Det känns riktigt roligt, nu drar matcherna igång.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img