INFÖR SÄSONGEN: RFL Norra Norrland

0

En ny säsong av damernas Regionala Futsal Liga är nu igång. Falcao FC är regerande mästare och damlandslagets framgångar i EM har gett ringar på det svenska futsalvattnet.

Futsalmagasinet har gått genom de olika damserierna, och i denna del går vi genom Norrland, närmaste bestämt den djupaste delen av landsdelen.

Regerande mästarinnor i serien är Clemensnäs IF från Skellefteå. Laget som till stor del bestod av unga spelare inkasserade endast en förlust på tio matcher och visade att framtiden är ljus i föreningen.

IFK Åkullsjön från byn med samma namn i Robertsfors kommun är nya i serien men deltog förra säsongen i den södra serien där de kom tvåa bakom Umeå IK. De knep därmed sista slutspelsplatsen och där ställdes dem mot Clemensnäs IF, en match som Åkullsjön vann med 11-0.

I semifinalen tog det stopp mot Lindahl FF men det skulle krävas förlängning innan dåvarande mästarinnorna kunde knipa finalplatsen.

Denna säsong går det rutinerade laget med målfarliga duon Julia Larsson och Sandra Vikström in som favoriter till seriesegern, och med mersmak från förra säsongens bedrifter.

Förra säsongens tvåa heter Kågedalens AIF som är från den lilla bygden Kåge. De var bara tre poäng efter Clemensnäs och två poäng före trean, något som vittnar om att serien har en jämnhet. Förutom futsal så har de ett damlag som spelar fotboll i division 2 som de slutade tvåa i.

Förra säsongens trea Myckle IK är precis som Clemensnäs från Skellefteå. På sommaren spelar de fotboll i division 1 precis som grannen Sunnanå.

Sunnanå SK har de senaste åren haft en lyckad ungdomssatsning med flera framstående placeringar i ungdoms-SM i futsal. Förra säsongen blev det dock bara en fjärdeplats i serien men framtiden är ljus.

Förre Lindahls-spelaren Annika Kukkonen spelar för övrigt fotboll i Sunnanå, och skulle futsallaget lyckas få henne att knyta på sig skorna i vinter, då är mycket vunnet.

Sista laget ut är Skellefteå FF som är nya i serien.

Fakta: RFL Norra Norrland

Regerande mästare: Clemensnäs IF
Deltagande lag: Clemensnäs IF, IFK Åkullsjön, Kågedalens AIF, Myckle IK, Skellefteå FF, Sunnanå SK och Bureå IF(Utgått).

Nya lag: IFK Åkullsjön och Skellefteå FF
Lag som lämnar: Rönnskär Railcare IF och Bureå IF

Premiäromgången

10.30: Myckle IK-Skellefteå FF
12.30: Clemensnäs IF-IFK Åkullsjön
14.30: Kågedalens AIF-Sunnanå SK

Premiäromgången spelas den 28 oktober.